f15_israel_300

Скъпи братя и сестри,
Обръщаме се към вас със спешен призив за молитва относно настоящата война в Израел. Представяме ме ви апела, който току-що получихме от „Ходатаи за Израел – Ерусалим”, наше партньорско служение и ви молим да откликнете с пълна сериозност на тази толкова критична нужда от молитва.
Нека Бог да благославя мощно всеки един, който с посвещение стои като духовен стража на стените на Ерусалим в това усилно време!

С благословение и благодарност: Митка Атанасова, Приятели на Израел – България


Спешен призив за молитва:
Израел е във война с “Хамас” и други терористични организации в Газа. Правителството ни най-после предприе действия след почти ежедневни ракетни нападения срещу цивилното ни население в южната част на страната, които започнаха след като Израел едностранно се изтегли от Газа и евакуира еврейските общности там през август 2005. Някои източници съобщават, че близо 10 000 ракети и снаряди са се изсипали над израелски градове в южните райони на страната ни от тогава. Истината е, че ситуацията бе станала нетърпима много преди тази събота (27 декември) Израел най-после да отвърне на удара със сила.

По-голямата част от света започна да ни обвинява още в събота за употребата на “непропорционална сила”. Това е лицемерно и нелепо обвинение. Израел е принуден да се бори с враговете си с едната ръка, завързана зад гърба си, а сега светът иска да ни накара да използваме само единия си пръст. Тъй като “Хамас” няма самолети, и ние не можем да използваме самолети. Същото се отнася и за танковете. Но ако трябва да отвърнем на нападенията на “Хамас” срещу нас със същите безсмислени бомбардировки, светът ще се разгневи още повече. Да не забравяме, че “Хамас” се цели почти изцяло в цивилни мишени и деца (училища) в частност. Израел полага изключителни усилия да се цели единствено в терористичната структура на “Хамас”. Израел дори прави съобщения по радио програмите на “Хамас” и се обажда по телефоните на жители на Газа, предупреждавайки ги да напуснат сгради, където “Хамас” крие ракетите и военното си оборудване. Не трябва да забравяме също така, че жителите на Газа гласуваха за тези убийци, у които няма и капка разкаяние. Хартата на “Хамас” призовава за пълно унищожение на Израел и “Хамас” никога не си е променяла позицията.

Закъснелият ответен удар на Израел е в момент, когато страната навлиза в изборна кампания, което силно усложнява положението. Правителството, което ръководи тези военни действия, се състои от същите хора, които накараха Израел да напусне Газа и след това позволиха на “Хамас” да участва в палестинските избори и са директно отговорни за разрастването на тероризма в Газа. Всички ционистки политически партии, дори най-радикално левите, подкрепят военния ответен удар на Израел, въпреки че някои са против сухопътна офанзива, за която в момента на изпращането на този призив има готовност, но не е започната.

МОЛЕТЕ СЕ ЗА:
• Протекция на невинните от двете страни на бойното поле.
• Израел да нанесе силен и решителен удар на инфраструктурата и терористичното тяло на “Хамас”.
• Израел да има помазанието и способността да обясни на света защо това се случва и да запази посвещението си за завършване на започнатото по правилния начин въпреки укорите и обвиненията на света. Молете се също за САЩ и Канада, засега единствените нации, които ясно посочват виновника за всичко това – “Хамас”.
• За изборите в Израел – те да не бъдат отложени, а също така този отдавна закъснял ответен удар на Израел да не наклони изборните везни към тези, които са виновни да стигнем до това състояние. (Към този момент според проучванията води “Ликуд”, начело с Бинямин Нетаняху.) Молете се тази военна кампания да не наклони везните към “Кадима” (Ливни) или “Партията на труда” (Барак), тъй като те искат да продължат с политиката, която наложи да се стигне до тази операция в Газа.
• Изключителна бдителност за израелските служби за сигурност, които да не бъдат изненадани от нападение от страна на “Хизбула” или Сирия. Молете се за ясна комуникация между службите за сигурност и божествена мъдрост какви действия да се предприемат. Молете се политиците да бъдат водени от това кое наистина е най-добре за народа, а не от политиканстване или лични амбиции.
• Ако е време Израел да нанесе решителен удар по “Хизбула” или Сирия, да няма никакви колебания.
• Молейки се за протекция над израелските войници, нека не забравяме да се молим за месианските войници, които служат в армията и за още повечето месиански вярващи в резервите, които скоро могат да бъдат мобилизирани.
• И над всичко, нека се молим да бъде извършена Божията воля.

Екип на “Ходатаи за Израел – Ерусалим”, партньорско служение на Християни Приятели на Израел-България с лидери Чък Коен, Елиаху Бен Хаим, Офер Амитай.

1 thought on “МОЛИТВА за ИЗРАЕЛ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.