Мисионерът Андрю Брансън в подкрепа на Пайви Расанен

0

Повече от 14 000 души са подписали обещание за молитва в подкрепа на финландския политик Пайви Расанен. Тя е съдена по обвинения, свързани с „изказвания, подбудени от омраза“ заради цитиране на библейски принципи относно хомосексуалностт…

Мисионерът Андрю Брансън в подкрепа на Пайви Расанен

Мисионерът Андрю Брансън в подкрепа на Пайви Расанен

Мисионерът Андрю Брансън в подкрепа на Пайви Расанен
Повече от 14 000 души са подписали обещание за молитва в подкрепа на финландския политик Пайви Расанен. Тя е съдена по обвинения, свързани с „изказвания, подбудени от омраза“ заради цитиране на библейски принципи относно хомосексуалността.

 

Нейната история можете да си припомните тук и тук.

 

Известният защитник на религиозната свобода и дългогодишен мисионер в Турция, пастир Андрю Брансън, е изпратил писмо в подкрепа на Пайви Расенен. Брансън е връчил писмото на Расанен в понеделник. То е изготвено от Съвета за семейни изследвания и подписано от 14 341 души.

 

В писмото на Брансън се казва:

 

Аз, долуподписаният, желая да Ви насърча, че се моля за Вас и епископ Юхана Похйола, докато сте преследвани и атакувани за споделяне на истината на Писанието относно Божия замисъл за брака и сексуалността. Вашата смела позиция да приложите на дело думите в Деяния 5:29, като се подчинявате на Бога, а не на хората, е вдъхновяваща за християните във Финландия, Съединените щати и по целия свят.

 

Моля се Господ Исус да Ви даде благоволение в съдебната зала, където сте съдени за Вашата вяра. Нека Бог отвори очите на тези, които са заблудени от съвременната култура, за истината на Неговото Слово. Независимо от изхода на Вашия случай, нека Господният мир Ви изпълва, докато устоявате с вяра в Неговото обещание в Римляни 8:28 „че във всичко Бог съдейства за доброто на онези, които Го обичат, които са призовани според Неговото намерение."

 

В изявление, публикувано миналия месец, Расанен посочи, че съдът ще реши съдбата ѝ, както и тази на епископ Похйола около месец след приключване на процеса. Освен това тя изрази благодарност към „хилядите хора, които ме подкрепиха по време на този труден процес“.

 

Alliance Defending Freedom International изпрати поредица от съобщения в Туитър, обобщаващи заключителните аргументи в процеса, който се проведе в понеделник. Обвинението настоява, че „Библията не може да отменя финландското законодателство“, осъжда коментарите на Расанен относно хомосексуалността като „унизителни“ и твърди, че описването на хомосексуалността като „грях“ може да има „вреден“ ефект.

 

В подкрепа на защитата Лоркан Прайс от ADF International каза пред съда, че „това преследване се е превърнало в теологичен процес за начина на изразяване на християнските вярвания във Финландия“.

 

Прайс добави: „Невероятно е, че този процес се случва в съвременна европейска страна, а не в религиозна теокрация.

 

Ако бъде призната за виновна, Расанен може да получи до две години затвор и глоба. Международният изпълнителен директор на ADF Пол Коулман предупреди, че потенциална присъда на финландския член на парламента може да има вълнообразен ефект в цялата западна цивилизация.

 

Източник: Christian Post

Photo: Yle News

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.