Методистката деноминация в Англия разреши еднополовите бракове

0

Методистката деноминация в Англия разреши еднополовите бракове
Методистката църква се превърна в най-голямата деноминация във Великобритания, която се отказа от библейското определение за брака и разреши еднополовите съюзи.

 

Методистката конференция гласува за предефиниране на брака с 254  гласа ‘за’ и само 46 против. Позволено е и съжителство между еднополови двойки.

 

В изказване срещу резолюцията за хомосексуалните бракове, представителят на миряните Сандра Хейуърд заяви, че този ход отвежда църквата „далеч от Писанието“ и противоречи на „библейската святост“.

 

Каролин Лорънс, бивш вицепрезидент на методистката конференция, предупреди, че има „значителен брой“ методисти, които „планират да напуснат или да подадат оставка от членството си“ в резултат на гласуването.

 

„Днес е повратен момент за много хора и  това решение се разглежда като значително отклонение от нашата доктрина“, каза тя.

 

Клаузите за свобода на съвестта означават, че методистките пастири и служители няма да бъдат принудени да провеждат сватби от един и същи пол, ако се противопоставят на решението, а всички методистки проповедници все още ще бъдат свободни да проповядват за библейския брак.

 

Председателят на Методистките евангелисти п-р д-р Дейвид Хъл заяви, че е „силно натъжен“ от решението на деноминацията „да се откаже от учението на християнската църква, което се подкрепя в хода на цялата църковна история и все още се поддържа от повечето християни по света днес.“

 

Методистката църква в Ирландия казва, че ще продължи да поддържа библейската дефиниция за брака.

 

Генералният секретар д-р Хедър Морис зявява следното по случая: „Методистката църква в Ирландия е отделен и автономен орган, който продължава да твърди, че бракът е само между един мъж и една жена“.

 

Източник: Evangelical Times

Методистката деноминация в Англия разреши еднополовите бракове Методистката църква се превърна в най-голямата деноминация във Великобритания, която се отказа от библейското определение за брака и разреши еднополовите съюзи.   Методистката конференция гласува за предефиниране на брака с 254  гласа 'за' и само 46 против. Позволено е и съжителство между еднополови двойки.   В изказване срещу резолюцията за хомосексуалните бракове, представителят на миряните Сандра Хейуърд заяви, че този ход отвежда църквата „далеч от Писанието“ и противоречи на „библейската святост“.   Каролин Лорънс, бивш вицепрезидент на методистката конференция, предупреди, че има "значителен брой" методисти, които "планират да напуснат или да подадат оставка от членството си" в резултат на гласуването.   „Днес е повратен момент за много хора и  това решение се разглежда като значително отклонение от нашата доктрина“, каза тя.   Клаузите за свобода на съвестта означават, че методистките пастири и служители няма да бъдат принудени да провеждат сватби от един и същи пол, ако се противопоставят на решението, а всички методистки проповедници все още ще бъдат свободни да проповядват за библейския брак.   Председателят на Методистките евангелисти п-р д-р Дейвид Хъл заяви, че е „силно натъжен“ от решението на деноминацията „да се откаже от учението на християнската църква, което се подкрепя в хода на цялата църковна история и все още се поддържа от повечето християни по света днес.“   Методистката църква в Ирландия казва, че ще продължи да поддържа библейската дефиниция за брака.   Генералният секретар д-р Хедър Морис зявява следното по случая: „Методистката църква в Ирландия е отделен и автономен орган, който продължава да твърди, че бракът е само между един мъж и една жена“.   Източник: Evangelical Times

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.