Кръстът не беше грешка

0

В Кесария Филипова Исус зададе въпрос на учениците Си: „Кой според хората е Човешкият Син?“ (Матей 16:13 NLT).

 

Някои от тях дадоха различни отговори. Но тогава Петър, под вдъхновението на самия Бог, каза: „Ти си Меси…

Кръстът не беше грешка

Кръстът не беше грешка

Кръстът не беше грешка
В Кесария Филипова Исус зададе въпрос на учениците Си: „Кой според хората е Човешкият Син?“ (Матей 16:13 NLT).

 

Някои от тях дадоха различни отговори. Но тогава Петър, под вдъхновението на самия Бог, каза: „Ти си Месията, Синът на живия Бог“ (стих 16 NLT).

 

Исус похвали Петър за неговия отговор и всичко вървеше чудесно.

 

Но след това Матей ни казва: „Оттогава Исус започна ясно да казва на учениците Си, че е необходимо да отиде в Ерусалим и че ще претърпи много ужасни неща от ръцете на старейшините, главните свещеници и учителите на религиозния закон. Той щеше да бъде убит, но на третия ден щеше да бъде възкресен от мъртвите” (стих 21 NLT).

 

Петър, който вероятно си мислеше, че в този момент говори от Божия Дух, отведе Исус настрана и започна да Го укорява, че прави подобни изказвания.

 

Но Исус отговори: „Махни се от мен, Сатана! Ти си опасен капан за мен. Ти виждаш нещата само от човешка гледна точка, а не от Божията” (стих 23 NLT).

 

Защо Исус му говори толкова грубо? Исус говореше на духа, който мотивира Петър да каже тези думи. Дяволът беше този, който казваше на Исус: „Не отивай на кръста. Помисли за себе си."

 

И все пак нищо не би възпряло Исус от Неговия път към кръста. Ето защо Исус отговори толкова рязко на Петър. Всъщност Евангелието на Лука ни казва, че „когато наближи времето да се възнесе на небето, Исус решително се отправи към Йерусалим“ (9:51 NLT).

 

Исус Христос дойде на тази земя, за да откупи обратно онова, което беше заграбено в Райската градина.

 

Кръстът не беше грешка. Исус знаеше, че е на земята, за да отиде на кръста и често говореше за това. Той трябваше да отиде на кръста, защото нямаше друг начин да преодолее пропастта между светия Бог и грешното човечество.

 

Кръстът беше целта и дестинацията на Исус от самото начало.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.