КОЛОСЯНИ, глава 3

0

„И тъй, ако сте били възкресени заедно с Христа, търсете това, което е горе, където седи Христос отдясно на Бога. Мислете за горното, а не за земното защото умряхте, и животът ви е скрит с Христа в Бога.“ Кол.3:1-3 Човекът е единственото творение на земята, създадено от Бог със способността да разсъждава, да има логическо…

КОЛОСЯНИ, глава 3

КОЛОСЯНИ, глава 3

И тъй, ако сте били възкресени заедно с Христа, търсете това, което е горе, където седи Христос отдясно на Бога. Мислете за горното, а не за земното защото умряхте, и животът ви е скрит с Христа в Бога. Кол.3:1-3

Човекът е единственото творение на земята, създадено от Бог със способността да разсъждава, да има логическо и абстрактно мислене, и да обобщава, и да осмисля общите закономерности. Този невероятен дар получен от Бога ни прави „разумен човек“ и венец на цялото творение. На земята няма друго сътворено същество, което да притежава този дар. Разумът ни обособява като личности със свободна воля, свободна мисъл, живо въображение, обогатяваща се памет и богата емоционалност, които заедно със способността ни да говорим като изразяваме мислите си, и да творим, като ги реализираме във вид на слово, писменост и  материални творения, ни прави уникални и единствени подобни на Твореца.

Но точно там, в умът ни, ние сме и най-уязвими, защото там сатана атакува най-често нашия ум. Апостолът ни предупреждава: “боя се да не би, както змията измами Ева с лукавството си, да се разврати умът ви и да отпадне от простотата и чистотата, която дължите на Христа” (2 Кор.11:3) Притеснението му обаче, само по себе си, ще бъде безполезно, ако няма посочен начин, по който да бъде избегната атаката на сатана. И този начин е цитирания в началото на това споделяне стих:

„за небесното мислете, а не за земното“.

В наша власт е да изберем за какво да мислим!
Сатана дебне всеки момент на наше разсейване и увличане в мисли „за земното“, за да посади семената на съмнението, на гордостта и на вероломните страсти. По тази причина: …мислете за небесното!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.