Кое прави църквата либерална?

0

Либералите пренебрегват един основен факт: Човекът е изгубен. По същество ние не сме в състояние да се издигнем над нашите грешни натури. Нуждаем се от радикална помощ. Нуждаем се от Спасител.

 

Ако човек пропусне това, той пропуска вси…

Кое прави църквата либерална?

Кое прави църквата либерална?

Кое прави църквата либерална?
Либералите пренебрегват един основен факт: Човекът е изгубен. По същество ние не сме в състояние да се издигнем над нашите грешни натури. Нуждаем се от радикална помощ. Нуждаем се от Спасител.

 

Ако човек пропусне това, той пропуска всичко. Мислим, че първата работа на църквата е да ни изкупи. И ние не искаме да ни изкупи  просто в социалния смисъл, което на свой ред ме убеждава, че Златното правило трябва да бъде моята изповед на вяра.

 

Първата причина за неуспеха на Тялото Христово, е, че църквата – модерната, модернистична протестантска църква –  като цяло, оценява човека твърде високо и сякаш пропуска да спомене, че е грешен.

 

Това е една от характеристиките на протестантизма. Той акцентира върху индивида, върху свободната воля и свободния избор. Но нейният резултат може да се окаже пагубен….

 

Ако отидем до крайност в тази позиция, имаме проблем с това, че човекът не е толкова добър, колкото предполага съвременният протестантизъм. Невярващият човек не разполага с духовниия потенциал да прави сам онова, което се очаква от него.

 

Църквата се проваля, защото дава твърде много свобода и осигурява твърде малко дисциплина. Предполага се, че всичко, от което се нуждаем, е че имаме нужда от общение, докато на практика се изисква строга дисциплина."

 

Но аз знам това, защото имам опит с либералните църкви. Те не са  скрити някъде далеч, провеждайки тайни събирания. Те са навсякъде около нас и техните богослужения могат да се видят с щракването на дистанционното в неделя сутрин.

 

Римляни 3 го казва така: „Няма праведен, няма нито един“ (Римляни 3:10) и „Защото всички съгрешиха и се лишиха от Божията слава“ (Римляни 3:23).

 

Съвременните църкви може наистина да надценяват човечеството, но Бог няма този проблем. Той ни познава отлично:

 

Защото Той самият знае нашия състав; Той знае, че сме само прах (Псалм 103:14).

 

Бог няма никаква илюзия за нас, хората. Този, който ни е създал, знае, че сме направени от кал. Той знаеше, че не печели нищо, когато ни спаси.

 

Човек има нужда от Спасител. За щастие, има един и само един – Господ Исус Христос.

 

Изкуплението и преобразуването на личността са достъпни чрез вяра в Исус Христос поради това, което Той направи на Голгота, и по никакъв друг начин.

 

Ранните ученици го казаха по най-добрия начин:

 

Не може да има спасение чрез никой друг. Защото няма друго име под небето, дадено на хората, чрез което трябва да се спасим. (Деяния 4:12)

 

На един от най-праведните хора на своето време Господ Исус каза нещо, което следващата неделя трябва да бъде провъзгласено във всяка либерална църква по целия свят:

 

Не се чудете, че ви казах: „Трябва да се родите отново“  (Йоан 3:7)

 

Това трябва да бъде учението на всяка църква, наричаща себе си християнска.

 

Първо: Бог ни възлюби и изпрати Сина Си.

 

Второ: Трябва да се родиш отново.

 

Трето: Вярвайте в Господ Исус Христос и ще бъдете спасени.

 

Източник: Cross Walk

Превод: Петя Зарева

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.