Китай: Новогодишни репресии срещу християни

Китай: Новогодишни репресии срещу християни Източник: Release International Петнадесет християни…

Китай: Новогодишни репресии срещу християни Източник: Release International Петнадесет християни…

Китай: Новогодишни репресии срещу християни

Източник: Release International

Петнадесет християни са били задържани в Пекин, което някои виждат като саботаж срещу църковното движение около празнуването на Новата година в Китай. Църквите в централната провинция Ханан и в южен Гуангдонг свидетелстват за интензивно гонение. Задържаните в Пекин са били арестувани в петък, след като са се опитали да отидат на посещение на техен брат, който се намира под домашен арест. Било е планирано да имат библейско изучаване, но всъщност те установили, че той е преместен на друго място и има проблеми със сърцето. Християните, сред които имало и 14-годишно момче са били заловени, опитвайки се да занесат храна и лекарства на своя брат Шанг Вее. Брат Вее също е бил арестуван. За друг християнин от задържаните също се знае, че е получил проблеми със сърцето след като бил отведен. Междувременно в Гуангжу, столицата на Гуангдонг, полицията е разтурила домашни събирания, които са били два пъти седмично, а християните в окръг Нейхуанг, Хенан, казват, че се страхуват да посещават събиранията на църквите си, след като са били преследвани от няколко държавни агенции.

* Да се молим за освобождаването на 15-те задържани християни в Пекин и Бог да укрепи вярата на християните в град Гуангжу и в окръга Нейхуанг.

Нови сведения:

В петък трима от членовете на църква в окръг Нанли, провинция Ненан, Китай, са освободени след като са били задържани повече от два месеца. Все още 9 вярващи остават задържани. На брат Шао Джунлинг, презвитер в църквата, му е било позволено да види адвоката си за пръв път. Делото на брат Шанг Шаожи е отложено.

* Да се молим за освобождението на братята и сестрите ни, които все още остават задържани, и особено за изцелението на Янг Милинг, която е била пребита докато е била задържана и в резултат на това се опитала да отнеме живота си.

* Да се молим изпитанията, през които минават братята и сестрите ни да съдействат за тяхното затвърждаване в Христос, а не за тяхното отпадане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.