Капелани от асоциацията на Били Греъм в помощ на протестиращите в Канада

0

Капеланите от канадския екип за бързо реагиране, които служат в асоциацията на Били Греъм (BG-RRT), са на разположение по улиците на Отава, Канада, докато шофьорите на камиони протестират срещу ограниченията, наложени заради пандемията в столицата н…

Капелани от асоциацията на Били Греъм в помощ на протестиращите в Канада
Капеланите от канадския екип за бързо реагиране, които служат в асоциацията на Били Греъм (BG-RRT), са на разположение по улиците на Отава, Канада, докато шофьорите на камиони протестират срещу ограниченията, наложени заради пандемията в столицата на страната.

 

Капеланите от BG-RRT са на различни места в Отава, молят се и разговарят с хора от всички слоеве на обществото, включително протестиращи, техните семейства, полиция, държавни служители и пешеходци.

 

„Има толкова много хора, които вървят по улиците на този град. Те ни виждат и се чудят кои сме и какво правим“, казва мениджърът на BG-RRT в Канада Мерл Дохърти.

 

„Когато разговаряме с хората, им казваме, че сме на улиците, за да помагаме с каквото можем, и след това питаме дали можем да се молим конкретно за тях. Досега никой от тях не е отказал да се молим за него. 

 

Протестът на конвоя частично блокира един от най-натоварените гранични пунктове между САЩ и Канада. Тъй като капеланите предлагат емоционални и духовни грижи в района около блокадата, те също споделят Евангелието на Христос, когато Бог отваря вратата за подобно служение.

 

Местните църкви издигат град Отава, нацията и федералното правителство пред Бога в молитва. Някои изпращат членове на своята общност, за да се молят всеки ден на хълма на Парламента.

 

Камионите с протестиращи сега са няколкостотин, докато в началото на протестите бяха около 4000, разположени на многобройните канадски гранични пунктове.

 

Капеланите от асоциацията на Били Греъм служат ден и нощ, в зависимост от нуждата и средствата.

 

Те също имат нужда от молитва. „Моля, молете се за нас, духовните служители“, призовава Дохърти. „Не знаем с кого ще срещнем, но хората тук са толкова отворени за молитва, така че се молете, за да знаем как да се молим за всеки един от тях.“

 

Източник: Christian Headlines

Photo: Billy Graham Association 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.