Какво трябва да знаят християните за картите „Таро“?

0

Картите "Таро" са лесно достъпни в много търговски обекти и по целия интернет. Някои хора ги купуват от любопитство, докато други са дълбоко въвлечени в различни окултни системи и ги използват, за да получат представа за живота си и дори з…

Какво трябва да знаят християните за картите „Таро“?

Какво трябва да знаят християните за картите „Таро“?

Какво трябва да знаят християните за картите „Таро“?
Картите "Таро" са лесно достъпни в много търговски обекти и по целия интернет. Някои хора ги купуват от любопитство, докато други са дълбоко въвлечени в различни окултни системи и ги използват, за да получат представа за живота си и дори за бъдещето си. И така, какво трябва да знаете за картите "таро"? Опасни ли са? Трябва ли християните да ги използват?

 

Какво представляват картите "Таро"?

Картите "Таро" представляват тесте карти за игра, използвани за различни игри, датиращи от Европа от 15-ти век. Правилата за въпросните игри са записани от Франческо Мартолини около 1425 г. Първата колода "Таро", която със сигурност знаем, създадена специално за окултни цели, е направена през 1789 г. Тези окултни тестета се състоят от 78 карти, разделени на две „аркани“.  Една от най-популярните колоди "Таро" е създадена от Алистър Кроули и е известна като колодата "Тот", като се основава на египетската символика.

 

Основното използване на картите "Таро" е за гадаене. Конференциите на New Age и дори местните градски фестивали често включват четец на карти таро, който срещу скромно заплащане ще ви даде представа за вашия любовен живот, финанси, семейни проблеми, потенциален съпруг или всякакви други въпроси, които може да се наложи да зададете.

 

Всеки четец на карти "Таро" има свой собствен личен метод за практикуване на тази форма на гадаене, от задаване на предварително определен брой карти по конкретен модел, до „интуитивен“ подход, при който те просто изтеглят карти на случаен принцип, които или вашите „духовни водачи“, или „Космосът“ им казва да четат вместо вас.

 

Ако всичко това звучи малко налудничаво, това е така, защото наистина е опасно. Но зад сръчността и глупавия характер да се доверяваш на произволни карти за игра, за да отговориш на важни житейски въпроси или да определиш вземането на решения, се крие тъмна реалност.

 

Какво е окултизъм?

Писанието е изпълнено с предупреждения и заповеди, забраняващи всякакви окултни методологии. Какво ви идва на ум, когато мислите за окултното? Може би това са зли  хора с черни дрехи и качулки, които скандират на някакъв странен език, в опит да призоват Сатана.

 

Или може би имате мисловна картина на група тийнейджъри, събрани около дъска, надявайки се да установят контакт с мъртъв роднина. Каквото и да ни хрумне, обикновено не ни идва на ум, че окултизмът наистина може да вирее и в нашия квартал. И все пак в почти всеки голям град абсолютно сигурно ще намерите окултни общества и групи.

 

Думата „окултно“ произлиза от латинското occultus, което означава "да скриеш тайни неща". В контекста на окултните общества, практикуващи сатанизъм, магьосничество, ритуална магия и т.н., когато използваме думата окултно, имаме предвид опит за придобиване на знания за духовния свят и/или сила чрез контакт с предполагаемите духове на мъртвите, езическите божества и предците. Тоест, библейски казано, чрез общуване с паднали ангели – демони.

 

Ранната църква е била много наясно с произхода на окултизма.

 

„Демоните са изобретателите на астрологията, гадаенето, врачуването … оракули, некромантия, изкуствата на магията и каквито и да е зли практики, които хората упражняват в допълнение към тези неща“ (Лактантий).

 

„Магията и магьосничеството черпят силата си от зли демони …“ (Ориген).

 

„Дете мое, не бъди наблюдател на поличбите, защото това води пътя към идолопоклонството. Не бъди чаровник или астролог “(Дидахе).

 

Всичко това намираме, че е забранено в Писанието (Второзаконие 18:10-12).

 

Магията тук трябва да се разбира подобно на употребата на наркотици, които променят съзнанието. Не може да се отрече широко разпространеният проблем на злоупотребата с наркотици на Запад и малцина са го разглеждали от гледна точка на библейските данни. Злоупотребата с наркотици наистина е форма на окултно робство. Същото  се отнася и за гадаенето с картите "таро".

 

Също така магьосничеството включва различните форми на спиритизъм, а  медиумите и тези, които се консултират с мъртвите, включват онези, които твърдят, че са екстрасенси, някои от които дори се използват от правоприлагащите органи. Да, окултизмът е във всеки квартал.

 

Опасни ли са картите "Таро"?

Насърчавам ви като християнин да направите малко проучване и да откриете дали има окултисти във вашия район и да започнете да се молите за тях. Ако е възможно, когато имат публични събития, присъствайте на тези събития и споделяйте евангелието по твърд, информиран и любящ начин.

 

Окултното е наистина зловещо, но тези, които са привлечени от окултизма, са хора като вас и мен. Те са обикновени хора, които търсят нещо, което да им даде отговори и смисъл на живота. Те не са непременно зловещи хора. Трябва да отговорим на окултизма и окултистите с мъдрост и любов (1 Петър 3:15).

 

Ако познавате някой, който използва карти "таро", най-добрият подход е първо да споменете, че тестето карти не може да отговори на важните житейски въпроси. То е толкова успешно, колкото поставянето на куп предварително написани отговори в шапка и изваждането на един, който се очаква да е правилният.

 

Ако не бихте направили това за нещо толкова важно, като например голяма операция (дали трябва или не трябва да се случи), тогава защо бихте го направили с еднакво важни житейски решения, като брак, финанси и други вид проблеми?

 

Второ, обърнете внимание на духовните опасности, които някой потенциално може да изложи, като използва карти "таро". Всички форми на гадаене, колкото и привидно безобидни да ни се струват, могат потенциално да предизвикат по-дълбоки проблеми, като пряко демонично натоварване, обсебване и обладаване.

 

Каква е опасността от картите "Таро"?

Методите на гадаене могат да поканят демони в живота ви, а чрез посредник – да застрашат живота на членовете на вашето семейство и други близки. Има много случаи на демонично нашествие в домовете, например, когато гадаене се извършва с помощта на дъски Ouija, сеанси и карти таро. Няма такова нещо като духовно неутрални форми на гадаене. Всички те са духовно опасни. Затова християните не трябва да допускат подобни практики в живота си.

 

Източник: Christian Headlines

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.