Какво не могат пасторите

0

Има 12 неща, които един църковен пастор не може да прави – въпреки че според мен пасторите са невероятни хора. Те вярно служат неделя след неделя, често без да се стремят към признание или слава. С вяра те могат да направят много, но ето някол…

Какво не могат пасторите

Какво не могат пасторите

Какво не могат пасторите
Има 12 неща, които един църковен пастор не може да прави – въпреки че според мен пасторите са невероятни хора. Те вярно служат неделя след неделя, често без да се стремят към признание или слава. С вяра те могат да направят много, но ето няколко неща, които дори пасторите не могат да сторят, защото не са всемогъщи.

 

12 неща, които пасторите не могат да правят:

 

Пастирите не могат да четат мисли. Всеки знае това, но много членове на църквата държат пасторите отговорни за техните неизказани очаквания.

 

Пастирите не могат да бъдат навсякъде по едно и също време. Никое човешко същество не може да бъде на всяко място едновременно, но някои членове се ядосват, когато пасторите трябва да кажат „Не“.

 

Пастирите не могат да променят сърцата на техните слушатели, колкото и да са брилянтни и издържани проповедите им. Само Бог може да направи това.

 

Пастирите не могат да знаят всичко. Повечето пастори учат упорито, образоват се, но никой не може да отговори на всеки зададен въпрос.

 

Пасторите не могат да се молят за всички по всяко време, защото и те се уморяват и забравят. 

 

Пасторите не могат да живеят напълно безгрешно. Никой не може. Включително и ти. И аз. Всички сме грешници .

 

Пастирите не са в състояние да уможават църквите. Не те са отговорни за растежа или застоя в една църква. Ако църквата расте, това е, защото Бог го прави.

 

Пастирите не могат да накарат членовете на църквата да даряват или да отделят десятък за Божието дело. Това също е много лошо, тъй като някои църкви не плащат добре на пасторите си.

 

Пасторите не успяват да избегнат всички възможни грешки, типични за хората. Всички ние бъркаме понякога, често неволно и дори несъзнателно.

 

Пасторите не винаги успяват да избегнат фаворитизирането. Пасторите служат на всички, но да имаш по-добри (и най-добри) приятели сред членовете на църквата е напълно естествено.

 

Пастирите не винаги разкриват всичко за себе си. Колкото и да искате да знаете подробностите, пасторите може да не са в състояние да ви кажат.

 

Пастирите не могат да игнорират греха, когато се натъкнат на него. Пасторите трябва да обърнат внимание на всеки проблем, дори когато не е приятно.

 

Кажете молитва за вашите пастори днес. Те носят тежка отговорност. Опитвайте се да ги разберете и бъдете съчувствителни и състрадателни.

 

Източник: Church Leaders

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.