КАК ДА БЛАГОВЕСТВАМЕ

0

„Дайте ми сто проповедника, които не се страхуват от нищо освен от греха и не желаят нищо друго освен Бога, без значение дали са свещеници или миряни, достатъчни са да разтърсят портите на ада и да установят Неберносто царство на земята”.

Джон Уесли, 6 август 1777

КАК ДА БЛАГОВЕСТВАМЕ (изтегли в MP3 формат)

Искам да Ви задам един въпрос: „Кога за последно блговествахте на някого?” И още един: „Кога последно някой се спаси чрез Вашето благовестване?” И един последен: „А кога за последно някой, пастор, апостол, учител, мисионер или преподавател направи опит да Ви обучи как да благовествате на грешници?”

Ние всички знаем отговорите на тези въпроси. Мълчанието е повече от показателно. Но дори в началото на 21ви век, мисията на Божията Църква не е да строи сграда, да придобива богатство, да се въоръжава с влияние или да предявява политически претенции. Животоспасяващата цел на Христовата Църква е да проповядва Евангелието на Възкръсналия и Жив Господ.

Ето защо Ви предизвиквам да отделите един час от своето време днес, и индивидуално или с приятели, отхвърлили всички предразсъдъци, да слушате това простичко, но практично поучение за това как да благовестваме. А после се опитайте и да го практикувате. Защото там, в проповядването на евангелието за спасението на безсмъртни човешки души и никъде, никъде другаде, е мисията, силата и същността на Божията Църквата.

Д-р Теол. Доний К. Донев
www.Bibliata.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.