Изборът е твой!

0

На 5 януари 1996 г. Ричард Версал, тенор от Метрополитън Опера в Ню Йорк, участва в постановката „Случаят Макропулос“. В една от сцените той се изкачва по стълба и изпява думите „Можеш да живееш толкова дълго“. След това внез…

Изборът е твой!

Изборът е твой!

Изборът е твой!
На 5 януари 1996 г. Ричард Версал, тенор от Метрополитън Опера в Ню Йорк, участва в постановката „Случаят Макропулос“. В една от сцените той се изкачва по стълба и изпява думите „Можеш да живееш толкова дълго“. След това внезапно пада от стълбата. За съжаление певецът почива от инфаркт. Не осъзнава, че това ще са последните му думи.

 

Всеки един от нас някога ще изрече последните си думи. Няма значение дали сте оперен певец или бизнесмен, световен лидер или член на банда, някоя известна личност или непознат никому човек. Всички ще поемем последния си дъх.

 

Ами ако твоят ден е днес? Къде би прекарал вечността?

 

Библията казва, че „на човеците е определено да умрат веднъж, а след това е съдът“ (Евреи 9:27 NKJV).

 

Няма втори шанс след смъртта, но има хиляди, може би дори милиони преди това. Няма чистилище. Няма прераждане. Няма възможност да се опитаме да заслужим вечния живот. След като умрем, всичко свършва.

 

Но преди да умреш, ти определяш къде ще прекараш вечността.

 

Днес ти живееш по един от двата начина. Живееш или по правилния, или по грешния начин, поемайки или по тесния път, който води към живота, или по широкия път, който води към унищожение. Може да живееш щастливия християнски живот, радостния живот, живота с цел и смисъл, или да живееш нещастния, празен живот, отделен от Бога.

 

Ако Му кажеш „да“ сега, Той ще ти каже „да“ в последния ден. Ако кажеш: „Влез сега, Господи“, тогава в последния ден във вечността Той ще ти каже: „Влез“. Но ако Му кажеш не сега, Той ще ти каже не тогава. Това е твоят избор.

 

Крайната дестинация е Раят или Адът. Ти решаваш къде ще отидеш.

 

Източник: Harvest.org

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.