Християнин от Египет е отвлечен от терористи

Християнин от Египет е отвлечен от терористи

Християнин от Египет е отвлечен от терористи

Умоляват ни да се застъпим за християнин от Египет, който е отвлечен от терористи свързани с Ислямска държава

Египетският християнин е бил отвлечен от въоръжени ислямистки терористи на 18 януари, докато пътувал с автобус до северния Синайски град Ел Ариш.

Според сведения, въоръжени лица спряли автобуса на около 30 км от града и прегледали личните карти на всички, като търсели членове на полицията или военните. Когато намерили личната карта на християнина, те го отвели от автобуса и го оставили да си тръгне.

Семейството на мъжа заяви, че вече е бил принуден да напусне Ел Ариш през февруари 2017 г., заедно с 355 други християнски семейства, след като терористите, свързани с ИД (Ислямска държава), екзекутирали седем християни в града за по-малко от месец. Той се връщал там по лични въпроси.

Извършва се полицейско издирване, но надеждите, че отвлеченият мъж ще бъде намерен жив намаляват.

През януари 2018 г. Басем Шехата Харас, млад християнин, е бил застрелян от маскирани бойци в Ел Ариш, когато се завърнал в родния си град, след като напуснал региона през 2017 г. През февруари същата година, терористи, свързани с ИД са заплашили да убият всички християни в Синай.

Да се молим за живота и за освобождаването на похитения брат, както и за защитата на всички останали християни в Египет.

An Egyptian Christian man was abducted by armed Islamist terrorists on 18 January while travelling on a bus to the north Sinai city of al-Arish.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.