Християнка е преследвана

1

Християнка е преследвана от семейството си в Таджикистан

Източник: VOM Sources

Псалм 143:7-10

Скоро ме послушай, Господи; духът ми чезне; не скривай лицето Си от мене, да не би да заприличам на онези, които слизат в рова. Дай ми да чуя рано гласа на милосърдието Ти, защото на Теб уповавам; дай ми да зная пътя, по който трябва да ходя, защото към Теб издигам душата си. Избави ме, Господи, от неприятелите ми; към Тебе прибягвам, за да ме скриеш. Научи ме да изпълнявам волята Ти, защото Ти си мой Бог; благият Твой Дух нека ме води в земята на правдата.

Надя, наскоро обърнала се към Христос в Таджикистан, преживява жестоко преследване от членове на семейството си, които са мюсюлмани. Надя се обръща от исляма към християнството през 2011 г. Когато майка й научава за обръщането й, тя бие Надя, изгаря Библията й и раздира дрехите й. Надя се опитва да избяга, но нейните братя я намират. Остригват косата й, бият я публично, и я заключват в къщата им. Когато се опитва да избяга, те отново я хващат. Надя се свързва с близък до Гласът на мъчениците (The Voice of the Martyrs) на 9 юни, и със сълзи на очи споделя как нейното семейство я бие отново, този път в продължение на часове. Освен това е била принуждавана да казва мюсюлманската изповед на вяра. Оттогава насам близкият до организацията Гласът на мъчениците не е могъл да осъществи контакт по телефона с Надя и предполага, че нейното семейство са я изолирали.

Да се молим тази млада във вярата християнка да остане твърда във вярата си, и нейните близки да преживеят лична среща с Христос.

1 thought on “Християнка е преследвана

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.