Християните, ИИ и църквата

0

Християните са по-загрижени за навлизането на изкуствения интелект (ИИ) в ежедневието, отколкото нехристияните, показва ново проучване.

 

Докато някои църкви експериментират с използването на изкуствен интелект (ИИ) в своите църкви, нов…

Християните, ИИ и църквата

Християните, ИИ и църквата

Християните, ИИ и църквата
Християните са по-загрижени за навлизането на изкуствения интелект (ИИ) в ежедневието, отколкото нехристияните, показва ново проучване.

 

Докато някои църкви експериментират с използването на изкуствен интелект (ИИ) в своите църкви, ново проучване  установява, че мнозинството от християните не смятат, че ИИ е добър за тяхната църква.

 

Във време, когато повечето хора все още се запознават с ИИ, американската християнска фирма за социологически проучвания Barna Group анкетира около 1500 християни от САЩ за мнението им относно използването на ИИ в църквата.

 

Повече от половината (51 процента) смятат, че двете неща никога не трябва да вървят заедно. Още по-голяма група (52 процента) твърдят, че биха били разочаровани, ако знаят, че собствената им църква използва такава технология. Това съобщава Евангелски фокус.

 

Като цяло Барна заявява, че християните имат по-малко доверие в ИИ, отколкото нехристияните. „Малко повече от 28 процента от запитаните се надяват, че изкуственият интелект може да направи положителни неща в света. В същото време двама на всеки петима нехристияни, а именно 39 процента от днешните християни също е по-малко вероятно от нехристияните да се чувстват очаровани или развълнувани от ИИ. Те не смятат, че ИИ че ще направи живота им по-лесен."

 

В проучване на Gloo, публикувано по-рано тази година, 54 процента от анкетираните лидери на християнски служения казват, че са изключително загрижени за етичните или морални проблеми, свързани с използването на ИИ в Църквата и появата на технологията в света.

 

„Данните разкриват, че църковните лидери са доста разделени в мненията си относно ролята на ИИ в Църквата“, каза Савана Кимбърлин, асоцииран вицепрезидент на Barna Group пред Christian Post.

 

Christian Post

Photo: CortexMag

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.