Хиляди на Поход за живота в Германия и Швейцария

0

Около 4500 души взеха участие в Поход за живота в Берлин на 18 септември, съобщават организаторите на събитието.

 

В това 17. издание демонстранти се събраха пред Бранденбургската врата, в центъра на столицата на Германия. Събитието се …

Хиляди на Поход за живота в Германия и Швейцария

Хиляди на Поход за живота в Германия и Швейцария

Хиляди на Поход за живота в Германия и Швейцария
Около 4500 души взеха участие в Поход за живота в Берлин на 18 септември, съобщават организаторите на събитието.

 

В това 17. издание демонстранти се събраха пред Бранденбургската врата, в центъра на столицата на Германия. Събитието се състоя само една седмица преди федералните избори.

 

Както католическите, така и православните лидери се обърнаха към тълпата с послания за зачитането на човешкото достойнство и защитата на живота. Свободни евангелски деноминации и организации изпратиха съобщения в подкрепа на похода, включително Германския евангелски съюз.

 

„Всички деца са създадени по Божия образ“, каза един от ораторите. Друг добави, че „убийството на деца никога не трябва да се превръща в човешко право“, във връзка с тазгодишното одобрение в Европейския парламент на известния Доклад на Матич.

 

Предвидено бе и едноминутно мълчание в памет на неродените деца в Германия.

 

Според германското списание Pro Medien Magazin контрапротестиращите са използвали силна музика, за да заглушат събитието, въпреки че не е имало инциденти с насилие. Те, от своя страна, са подкрепили безплатния аборт и правата на транссексуалните.

 

На 18 септември в Швейцария също беше организиран Поход за живота. В Цюрих се събраха около 1400 души. Началото на разходката беше забавено поради барикадите, поставени от крайнолеви екстремисти. Според швейцарския новинарски сайт Livenet, предишната вечер радикални групи са атакували с боя офисите на Швейцарския евангелски алианс, Alliance Pro Life и Foundation Future CH.

 

По време на едночасовия поход е звучала хвалебна християнска музика, а участниците са развявали цветни балони. Тазгодишният фокус на швейцарския Поход за живота беше „да привлече осведоменост към важния въпрос за тийнейджърската бременност“. Младите жени споделиха своя опит с ранните бременности и натиска, който изпитват по отношение на аборта.

 

Политици и лидери на протестантски и евангелски организации накратко се обърнаха към участниците.

Източник: Евангелски фокус

Снимка: Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.