Франклин Греъм с коментар относно климатичните промени и Божия съд

0

Франклин Греъм отговори на коментарите на английския министър-председател относно неотложността на климатичната криза, заявявайки, че времето на Божия съд наближава.

 

В публикация в Туитър, американският евангелизатор предупреди, че см…

Франклин Греъм с коментар относно климатичните промени и Божия съд
Франклин Греъм отговори на коментарите на английския министър-председател относно неотложността на климатичната криза, заявявайки, че времето на Божия съд наближава.

 

В публикация в Туитър, американският евангелизатор предупреди, че сме „една минута до полунощ“ по отношение на „часовника на Бога“ и Неговата присъда за онези, които не приемат Господ Исус Христос.

 

Тази публикация на Греъм е в отговор на коментарите на британския премиер на срещата на върха COP26 в Глазгоу в понеделник. Обръщайки се към световните лидери относно спешността на климатичната криза, Борис Джонсън каза, че остава "една минута до полунощ по часовника на Страшния съд" в надпреварата за предотвратяване на глобалното затопляне, което може да надхвърли критичния праг.

 

След речта на Джонсън Франклин Греъм написа: „Борис Джонсън смята, че има  „една минута до полунощ“, що се отнася до изменението на климата. Вярвам, че има една минута до полунощ – не по отношение на промените в климата, а по Божия часовник, когато Той ще съди онези, които са отхвърлили Него и Неговия син Исус Христос."

 

Греъм заяви във Фейсбук, че изменението на климата не е „нищо ново“ и е проява на Божия гняв към човечеството – цитирайки редица библейски препратки, включително Големия потоп, седемте години на суша в Египет и глада, за който се говори в книгата Битие.

 

„Големият фокус на срещата на върха на Г-20 беше върху изменението на климата. Ако имаме необичайно топло лято, те казват, че климатичните промени са виновни. Ако имаме сурова зима, това се дължи на изменението на климата… Промяната на климата не е нищо ново – Библията говори за това преди повече от 4000 години. Бог осъди нечестието и злото, които бяха завладяли света чрез голям потоп", пише Греъм.

 

Той продължи, като изтъкна суверенитета на Бога и предупреди онези, които са отхвърлили „Него и сина Му Исус Христос“, да се приготвят за предстоящия съд.

 

"Често ме питат дали се приближаваме до завръщането на Исус Христос. Никой не знае деня или часа, но вярвам, че се приближаваме. По-добре бъдете готови", добави той.

 

Източник: Premier Christian News

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.