ФИЛИПИНИ – Деца останаха сираци след жестокото убийство на презвитер

Наоми и брат й Джоузеф са съвсем сами и имат нужда от помощ. Баща им беше жестоко убит, оставяйки 12-годишното момиче и нейния 10-годишен брат сираци.

Изглежда бащата, Перфекто, е убит заради вярата си и работата си като презвитер. Майка им е отишла да работи в чужбина преди години и никога не се е връщала. Молете Бог да утеши двете деца. Наоми видяла как застрелват баща й и се затичала, за да се опита да му помогне.

В неделя Перфекто си почиваше на хамак в дома си в обл. Султан Кударат (о-в Минданао), когато двама мъже се приближиха с кола и започнаха да стрелят с пистолет по него. Перфекто беше прострелян седем пъти. Друг местен презвитер, Уилям, му се завтекъл на помощ и го закарал в болница на велосипеда си на три колела, но Перфекто починал по пътя.

Има сведения, че християните в района са били принудени да продадат църковен имот на мюсюлмани, които са построили джамия наблизо. Някои християни са избягали от областта заради свързани с този случай нападения над близки християнски села. През последните години тази област от южната част на Филипините, Минданао, е станала гореща точка на ислямистките екстремистки нападения, мишена на които често са християните. Сътрудниците на Release от служението „Гласът на мъчениците“ в Австралия ще предоставят финансова помощ на двете деца.

  • Молете се вярващите да дадат на Наоми и Джоузеф цялата любов и грижа, от която се нуждаят. Молете Бог да укрепи вярата им, за да градят на завещаното от баща им.
  • Молете се да се сложи край на напрежението между християни и мюсюлмани в обл. Султан Кударат. Молете се конфликтът да бъде разрешен.
  • Молете се християните във Филипините да стоят здраво във вярата си, особено тези в южните области, където гоненията над християните растат.

8 thoughts on “ФИЛИПИНИ – Деца останаха сираци след жестокото убийство на презвитер

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.