f2f_120

Госпъл бендът face 2 face вече втори месец води музикалната класация на www.bibliata.com с видео-компилацията си Не напускай. Песента в алтернативен стил призовава към пълноценен живот, освободен от зависимостите на алкохола, наркотиците и греха. Към посветеност в живот на вяра в Бог, Който дава нов шанс за всеки, потърсил помощта Му.

Но това не е първият голям хит на християнската индипендънт група, създадена през 2003 г.  от шест момчета, принадлежащи към три различни евангелски деноминации:
Ивайло Горчев – соло китара, хармоника, флейта, аранжименти, Евангелска църква „Блага вест” – Шумен
Недялко Будаков – бас китара, Евангелска църква „Блага вест” – Шумен
Виктор Макаров – китара, втори вокали, флейти, аранжименти, Евангелска църква „Кръстопът” – София
Данаил Георгиев – клавишни, саксофон, аранжименти, Евангелска баптистка църква – София
Явор Станчев – ударни инструменти, Евангелска църква „Блага вест” – Шумен
Петър Славков – китара, вокал, Евангелска църква „Блага вест” – София и Студентски пастир в Обединен богословски факултет

Face 2 face изпълняват изцяло авторски композиции, с които целят разпространение на християнската ценностна система и евангелското послание. Три самостоятелни концерта в Шумен (2003 г.) и София (2003 и 2005 г.) са вече в творческата им история, наред с многобройните конферентни участия. През октомври 2005 г. техни концертни записи бяха публикувани в мега-сайта www.bibliata.com. Същата есен участваха в дните на християнското творчество „Отблясъци” в София.

В момента face 2 face се подготвят за националното си турне 2006, с което искат да осъществят запис на новия си албум и концерти на живо, съответстващи на мисията им. Концертите на групата ще бъдат организирани в обществени зали в няколко града, със съдействието на местни църкви и парацърковни организации. Идеята е да се мотивират църковните общности от вярващи за участие и покана към свои приятели и съмишленици. Новият албум ще излезе до края на 2006. „Нашата мисия е достигането до повече хора в България, които да приобщаваме към  християнската вяра чрез музика”, споделиха момчетата от популярния християнски бенд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.