ТРЕТО ПОСЛАНИЕ НА АПОСТОЛ ЙОАН, част 6

0

„…някои братя и свидетелстваха за твоята вярност, според както ти ходиш в истината.“ 3-то Послание на Йоан, ст. 3 СЕМЕЙНО БЛАГОУСПЯВАНЕ… Четиво с продължение… След спасението на душата ни, бракът и семейството са най-голямата инвестиция – актив или пасив във нашия живот! Неосъзнаването на тази истина е довело до гигантски провали и нещастия на хора,…

ТРЕТО ПОСЛАНИЕ НА АПОСТОЛ ЙОАН, част 6

ТРЕТО ПОСЛАНИЕ НА АПОСТОЛ ЙОАН, част 6

„…някои братя и свидетелстваха за твоята вярност, според както ти ходиш в истината.“
3-то Послание на Йоан, ст. 3

СЕМЕЙНО БЛАГОУСПЯВАНЕ…

Четиво с продължение…

След спасението на душата ни, бракът и семейството са най-голямата инвестиция – актив или пасив във нашия живот! Неосъзнаването на тази истина е довело до гигантски провали и нещастия на хора, които са благоуспявали в образованието, науката изкуството, бизнеса или църковно служение. По тази причина най-искрено препоръчвам:

1. Ако не сте на възраст за създаване на семейство – радвайте се на взаимоотношенията си с членовете на родителското си семейство и ако там има какво да подобрите – подобрете го! Много вероятно, каквито са отношенията ви с вашите братя, сестри и вашите родители, такива да бъдат взаимоотношенията и в бъдещото ви семейство. Съзнателно или не хората повтарят модела на родителското си семейство, за това, ако трябва да промените нещо което е неправилно – направете сега!

2. Ако вече сте  на възраст за женитба…
…но нямате специално, лично, свъхестествено, проверено откровение от Бог да се посветите в безбрачие и в пълно въздържание, трябва да се молите, Бог да спре нашето внимание на един подходящ за вас обект за съпруг – ако сте жена или съпруга, ако сте мъж.
Не трябва да търсите съвършени „обекти“ за вашите очи – защото красотата е лъх, а и вие (с извинение) не сте съвършени! Търсете не човека с когото можете да живеете, а без когото няма да може да живеете. Правите ли разликата? Брака и семейството е себеотдаване в името любовта.

Когато откриете човека когото търсите не бъдете егоистични, груби и безпардонни, а нежни, благи, мили, добронамерени и благородни, каквито ни правят плодовете на Духът. И преди да предприемете първите стъпки преценете дали можете поемете отговорността на ролята като съпруг/съпруга и баща/майка. Трябва да осъзнавате, че чрез брака си вие ще направите живота щастлив или нещастен,  приятен или тежък, не само вашият, а и този на брачния ви партньор, на бъдещите ви деца и на настоящите ви родители, роднини и приятели.
Знайте, че това е ваша отговорност!

Преди да вземете окончателно и непоколебимо решение за бъдещето на връзката ви допитайте за вашият избор до вашите родители и до вашия пастор.

3. Някои хора бързат да изживеят предварително специалния бонус на семейния живот – сексуалните взаимоотношения. Трябва да знаете, че това е като да вземете пари от бандитска кредиторска фирма, за да си купите скъп телефон с екстри, които все още не ви са необходими. Купувате го и след това трябва да го изплащате цял живот с огромни лихви. Това е голяма глупост с много висока и непосилна за плащане цена!

– Край –

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.