Евангелието в Нигерия не може да се проповядва без жертви

Молим ви, молете се за безопасното завръщане на брат Моузес Дико Усман, който беше отвлечен в северна Нигерия миналата седмица.

Известно е, че Моузес, пастор на евангелската църква ”Победа във всичко” (ЕЦПВ), е бил отвлечен от заподозрени ислямистки нападатели в щата Кадуна миналия понеделник.

Отвличането му е само последното от поредица от отвличания и убийства на църковни ръководители и членове тази година. В доклад на ЕЦПВ се казва, че шестима от техните пастори са били убити и 27 членове на ЕЦПВ са отвлечени през последните седем месеца.

Джеймс Салех, координатор на Евангелското мисионерско общество (ЕМО) на ЕЦПВ, съобщи, че сред шестимата убити пастори е Езра Шамаки, мисионер на ЕЦПВ, убит при нападение на 21 юни в щата Кадуна.

„Молете Бог да утеши семейството на покойния Езра Шамаки, който беше застрелян от терористи“, – каза Салех. „Терористите отвлякоха съпругата му и все още не са установили контакт с нас.“

Мак Филипс, друг координатор на ЕМО, сподели, че 15 други жени и 5 мъже също са били отвлечени при нападението на 21 юни.

През юли терористи убиха брат Адаму Буба в щата Кадуна, каза Филипс. Буба оставя жена и седем деца.

„Да проповядваме евангелието за нас означава да умрем, да сме в безопасност означава да спрем да проповядваме евангелието“, – каза Филипс пред „Морнинг Стар Нюс“ (Morning Star News). „Това е избор, който всички трябва да направим – ние избираме първото. Евангелието в Нигерия не може да се проповядва без жертви. Животът ни е все по-застрашен, но нищо не може да се сравни с превъзходството да споделяш Евангелието с умиращия свят без Христос.“

Северна Нигерия е погълната от терористични атаки от ислямистки екстремисти, които нахлуват в предимно християнски общности, – каза той.

Молитвени нужди:

* Благодарете на Бога за вдъхновяващата вяра и смелостта на християнските водачи и мисионери в северна Нигерия, които залагат живота си на риск, за да могат другите да чуят Евангелието.

* Молете се за безопасното завръщане на християните, включително на брат Моузес и съпругата на брат Езра и всички онези, които бяха отвлечени при нападенията през юни.

* Молете се на Бога да утеши съпругата и децата на брат Буба и всички онези, които скърбят за загубата на своите близки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.