Ескалация на заплахите към църквите в Туркменистан

0

Тормоза на християни в Туркменистан се е засилил от юли насам, като няколко християни са били глобени и заплашени от остракизъм (пращане в изгнание/отлъчване от обществото) и експулсиране от села и училища.
Няколко вярващи са били обвинени в нарушаване на закона на страната забраняващ участието в нерегистрирани религиозни общности. Това обвинение носи наказание от глоба, равняваща се между 5 и 10 пъти минималната месечна работна заплата. В друго селище, правителствени лица и ислямски имами (старейшини) са призовали местните жители и са заплашили да отлъчат или изпъдят всички протестанти от обществото. Те са заявили също, че децата на протестантите трябва да бъдат държани под специално наблюдение в училище. В други области, вярващи са били задържани, измъчвани, глобявани, като бизнеса на един от тях е закрит и конфискуван, след като полиция обискирва жилището му.

Да се молим преследването на вярващи да спре, а тези, които са глобявани и измъчвани да останат верни. Да се молим властите в Туркменистан да познаят Исус Христос, чрез същите тези вярващи, които те преследват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.