Експерти и духовници предупреждават да сме готови за световен глад

0

Тъй като цените на всички стоки продължават да растат – от газта до хранителните продукти, експерти предупреждават, че някои храни ще бъдат по-трудни за намиране през следващите месеци, включително в Америка. Духовници смятат, че църквата може да по…

Експерти и духовници предупреждават да сме готови за световен глад
Тъй като цените на всички стоки продължават да растат – от газта до хранителните продукти, експерти предупреждават, че някои храни ще бъдат по-трудни за намиране през следващите месеци, включително в Америка. Духовници смятат, че църквата може да помогне на хората през тези трудни времена.

 

В световен мащаб повече от 276 милиона души изпитват изключителна продоволствена несигурност, което ги приближава все повече и повече до глада.

 

„Места като Сомалия, например – 90% от износа им на пшеница идва от Русия и Украйна“, казва Хедър Тейлър от Bread for the World за CBN News. „В Египет те са 80% и това е реално.“

 

Според Bread for the World над 13,8 милиона души в САЩ вече страдат от продоволствена несигурност. В момента при около 65% от 200 хранителни банки във Feeding America Network се наблюдава по-голямо търсене на хранителни стоки. Тейлър казва, че проблемът вероятно ще засегне още повече уязвимите групи от населението.

 

„В Съединените щати, около 13 милиона деца в момента изпитват глад. И тъй като цените на храните се покачват, като инфлацията продължава да расте, в това число и цените на газа, всичко това има комбиниран ефект“, обяснява Тейлър.

 

Пастор Джошуа Джайлс от църквата Kingdom Embassy Church в Минеаполис предупреждава за предстоящ недостиг на храна, който може да продължи няколко години. Той пише за това в книгата си „Пророческа прогноза: Прозрения за навигация в бъдещето, за да се приведе в съответствие с небесния дневен ред“.

 

„Когато преминахме от 2019 г. в 2020 г., Светият Дух ми говори за десетилетие на недостиг“, казва Джайлс по време на предаване в Christian World News на CBN. „И във видение влязох в този магазин по време на молитвата си и рафтовете бяха напълно празни.”

 

Той припомня библейската история за Йосиф от книгата Битие като пример за това как църквата трябва да реагира на кризата, докато се готви да помогне и на другите.

 

„Вярвам, че можем да започнем да купуваме определени неща и да ги съхраняваме“, казва Джайлс. „Изобщо не насърчавам хората да купуват вследствие на паника, но имам предвид да използваме мъдростта, дадена ни от Бога. Когато четем за Йосиф в Писанията, той преживя една от най-големите кризи, свързани с глад в историята и Господ му даде стратегии и прозрение как да се справи с този глад, но също и как да процъфтява сред него.”

 

Джон Леблан от университета Cedarville предлага съвети за практически начини за подготовка.

  

„Мисля, че хората трябва да направят две неща“, казва Леблан. „Те трябва да се запасят с храни, които няма да се развалят. Консервирани стоки и пакетирани стоки и така нататък и така нататък. И всичко, което могат да сложат във фризера.” И ако токът спре, той предлага да се инвестира в генератор и допълнителен бензин.

 

Джайлс казва, че духовната подготовка също е жизненоважна. „Вярвам, че това, което виждаме да се случва, естествено отразява онова, което става в духовно отношение“, обяснява той. „Бих насърчил всеки вярващ да приеме това като възможност да се приближи до Исус Христос. За да сме сигурни, че укрепваме връзката си с Господ, за да можем да чуем словото Му и да бъдем свързани с Него, както никога досега.”

 

Това е чувството, което Леблан споделя. „Както християните знаят, всичко е под контрола на Господ. Но това не означава, че трябва да игнорираме онова, което се случва около нас“, казва Леблан.

 

Източник: Faith Wire

Снимка: Уесли Тинги

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.