Човек, погълнат от кит, оцелява подобно на библейския Йона

0

Майкъл Пакард е 56-годишен водолаз, търсещ омари, който е погълнат от гърбав кит край бреговете на Кейп Код, Масачузетс.

 

Работата на Пакард е да събира омари от океанското дъно, докато партньорът му е на повърхността на океана, в лодк…

Човек, погълнат от кит, оцелява подобно на библейския Йона
Майкъл Пакард е 56-годишен водолаз, търсещ омари, който е погълнат от гърбав кит край бреговете на Кейп Код, Масачузетс.

 

Работата на Пакард е да събира омари от океанското дъно, докато партньорът му е на повърхността на океана, в лодка, където следи за неговата безопасност, съобщава Кейп Код Таймс.

 

В петък обаче, Пакард се превръща в жертва. Той се намира на 23 метра под повърхността на водата, когато един кит го  поглъща.

 

"Изведнъж почувствах страшен удар и всичко стана тъмно", разказва водолазът пред CBS Бостън. "Можех да почувствам, че се движа. Помислих си.  Да не би да ме е ухапала акула? И тогава се огледах наоколо и осъзнах, че съществото няма зъби.  Не чувствах никаква болка. Досетих се… В устата на кит съм, а той се опитва да ме глътне. И си помислих: … Ще умра."

 

Пакард споделя пред Кейп Код Таймс, че помислил за семейството си, включително и за своите деца, момчета, на 12 и 15 години.

 

"Бях погълнат от кита, намирах се в огромната му уста", казва Пакард.

 

Пакард казва, че се намирал изцяло на милостта на кита.

 

"Всичко стана толкова бързо. Мислех си как да се измъкна от тази огромна паст? И осъзнах, че няма да мога. Щеше да прави с мен каквото иска. Или ще ме изплюе, или ще ме глътне. Бях в устата на кита вероятно около 30 секунди. Все още държах в устата си устройството за снабдяване с въздух. Все още дишах."

 

Пакард, който е спасен от член на неговия екипаж, на име Йосия Майо, е откаран в болница в Кейп Код.

 

Джоук Робинс, директор на "Отдел за изследване на китове" в Центъра за крайбрежни изследвания в шата Масачузетс, казва за Кейп Код Таймс, че гърбатият кит вероятно е погълнал Пакард случайно.

 

Историята се обсъжда нашироко в социалните медии и особено в християнската общност. Онези, които са запознати с Библията, намират в тази история потвърждение за разказа с пророк Йона, който беше погълнат от морско чудовище и оцеля.

 

Източник: Christian Headlines

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.