Божията слава

0

Никой човек не може точно да опише Божията слава, както не може да дефинира самия Бог. Славата е пълнотата на Бога и това е твърде сложна тема за нашите ограничени умове. Ние обаче знаем само отчасти.

 

Когато Бог разкрива Своята слава,…

Божията слава

Божията слава

Божията слава
Никой човек не може точно да опише Божията слава, както не може да дефинира самия Бог. Славата е пълнотата на Бога и това е твърде сложна тема за нашите ограничени умове. Ние обаче знаем само отчасти.

 

Когато Бог разкрива Своята слава, Той показва себе си. Този, който получава Неговата любов, получава и Неговата милост, святост и сила. Този, който получава Неговата милост, получава и Неговата любов и всичко останало, което е пълнотата на Бога. Тези, които търсят славата на Бога, трябва да научат, че Той наистина желае да ни разкрие Себе Си, което означава, че иска да се наслаждаваме на пълнотата на почивка и увереност, чийто източник е Той.

 

Преди да напусне земята, за да се върне при Cвоя небесен Баща, Исус се моли: „И сега, о, Отче, прослави Ме заедно със Себе Си със славата, която имах у Теб преди света да съществува. Изявих Твоето име на човеците, които Ти ми даде от света. Те бяха Твои, Ти ми ги даде и те удържаха на Твоето слово”

(Йоан 17:5-6, NKJV).

 

Исус беше в лоното на Отца преди светът да съществува. Той беше едно с Отец и беше в Неговата слава. Съединението с Отец беше насладата и славата на Неговото същество. Имаше интимност, обединение и единство с Него.

 

Ние знаем толкова малко за Неговата слава. Ние мислим само от гледна точка на космическата сила и великолепие. Ние сме толкова невежи за истинското значение на Божията слава, че дори не разбираме какво има предвид Исус, когато каза: „Всичко Мое е твое, и Твоето е Мое, и Аз се прославих в тях“ (Йоан 17:10).

 

Не знаехте ли, че сега Исус Христос се прославя в Своите светии? Той пребъдва в нас в цялата Си божествена пълнота. Ние сме завършени в Него. Когато дойде да пребъдва, Той идва в цялата Си слава, мощ, величие, святост, благодат и любов. Ние сме получили славата на един пълен и завършен Господ Исус Христос. Имаме отворено небе. Нека дойдем смело до престола на Неговата слава и изявим нашите молби. Колко прекрасно е да си тръгнеш с увереност и надежда!

 

Източник: World Challenge

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.