Благотворителни организации с призив

0

Повече от 120 благотворителни и неправителствени организации подписаха отворено писмо, в което призовават световните лидери да направят повече, за да спрат ескалиращата глобална криза с глада.

 

Нов анализ показва, че броят на хората, к…

Благотворителни организации с призив

Благотворителни организации с призив

Благотворителни организации с призив
Повече от 120 благотворителни и неправителствени организации подписаха отворено писмо, в което призовават световните лидери да направят повече, за да спрат ескалиращата глобална криза с глада.

 

Нов анализ показва, че броят на хората, които вероятно ще се нуждаят от хуманитарна помощ през 2022 г., може да нарасне със 17 процента.

 

Писмото призовава световните лидери да финансират изцяло пакет от 41 милиарда долара за предотвратяване на глада в световен мащаб и справяне с извънредните ситуации, подхранващи глобалния глад: конфликти, климатична криза и пандемията Covid-19.

 

Глобалният хуманитарен преглед 2022 г., публикуван днес от Службата на ООН за координация на хуманитарните въпроси (OCHA), предупреди, че 274 милиона души може да се нуждаят от хуманитарна помощ през следващата година, като в момента светът се бори с най-тежката криза на глада през този век. Това е повече от 235 милиона души през 2021 г. и 168 милиона през 2020 г.

 

В писмото се казва, че от април има 370% ръст на хората, изпитващи катастрофални нива на глад, като 45 милиона души са изложени на изключителен риск – на ръба на глада. В него се твърди, че обещанията, дадени от Г7, издадени през май, все още не са изпълнени, което води до влошаване на ситуацията още повече.

 

По-малко от половината от финансирането, необходимо за предотвратяване на глада в шест страни с най-голяма загриженост (Буркина Фасо, Етиопия, Южен Мадагаскар, Североизточна Нигерия, Южен Судан, Йемен), е получено до момента. Междувременно някои планове за хуманитарна реакция (HRP) са финансирани с по-малко от 20 процента.

 

В писмото, подписано от християнски благотворителни организации, включително Christian Aid и World Vision International, се казва, че един на всеки 33 души по света сега се нуждае от хуманитарна помощ и един на всеки десет души страда от недохранване.

 

Аманда Хози Мукваши, главен изпълнителен директор на Christian Aid, казва: „За всеки, който не го е преживял, е трудно да си представи какво представлява животът, ако си в постоянен глад. Да се ​​събуждаш всеки ден в отчаяна нужда от храна и чиста вода, за да оцелееш.

 

„Докато световните лидери говорят през последните шест месеца, бездействието води до ескалираща криза на глада. Все повече хора страдат от недохранване, което засяга непропорционално жени и момичета, които вече са изложени на риск от насилие, основано на пола.

 

"Ако тези тревожни тенденции трябва да бъдат спрени, спешно са необходими реални действия и хуманитарна намеса."

 

Източник: Premier Christian News

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.