Благодарим ви за вашите молитви през 2018 година

0

Славим Бога, защото очите на Господа се разпростират по цялата земя, за да укрепят онези, чиито сърца са напълно отдадени на Него” (2 Летописи 16: 9). Ние знаем, че нашето преследвано семейство е много в очите Му и в сърцето Му, но също така знаем, че той ни призовава да им помогнем и да ги поддържаме чрез молитва.

Така че, благодарим ви, че сте стояли в пропастта за всички, които са били затворени, загубили близки, отделени от своите близки, нападани или дискриминирани – просто защото са следвали Исус.

Виждали сме истински отговори на молитва в някои региони на света, като Близкия изток, където бойците на Ислямска държава до голяма степен са разгромени и непосредствената заплаха за живота е утихнала. Но несигурността продължава и много християни все още са разселени, далеч от дома.

В други страни като Алжир и Китай преследването рязко се засили тази година. На други места християните в определени райони са подложени на силен натиск, включително в индонезийския град Сурабая, където са били бомбардирани три църкви и северната част на Мианмар, където правителствените сили са са се прицелили към християните какин.

Радваме се с Ася Биби за неотдавнашната й оправдателна присъда след девет години в затвора за “богохулство”, въпреки че тя и нейното семейство остават под висок риск от екстремистка атака, ако остане в Пакистан. Благодарим на Бога, че отговори на нашите молитви за брат Андрю Брънсън, чието освобождаване от затвора в Турция през октомври приключи двугодишното задържане по обвинения в тероризъм.

Молим ви, молете се за тези, които ще прекарат Рождество задържани или в плен, включително и някои, за които сме се молили през цялата година, сред които са китайския християнски адвокат Джианг Тиянун, чието семейство се страхува, че му се дават лекарства, които вредят на паметта му. Нигерийският тинейджър Лея Шарибу е държана от екстремисти на “Боко Харам” от февруари, след като отказва да се отрече от Христос. Зафар Бхати от Пакистан все още чака обжалването си на доживотна присъда за “богохулство” заради “клеветнически” текстови съобщения, след отлагане на делото миналата седмица.

Джианг, Лея и Зафар представят безброй други. Дори миналата седмица в Китай повече от 100 члена на църквата „Early Rain Covenant Church“, включително преизвитерът им, Уанг и съпругата му, Джианг Ронг, бяха арестувани в провинция Съчуан.

Тъй като нашето световно църковно семейство се събира, за да отпразнува Рождество и други християнски празници, те често са изложени на висок риск, поради нападенията, извършени в Египет през изминалото Рождество и в Пакистан този Великден. Предстоящите общи избори в Нигерия и Индия през следващата година може да предизвикат покачване на насилието срещу християни, предупреждават нашите сътрудници.

Ние ще продължим да се молим за преследвачите, както самият Исус ни призовава (Матей 5:44). Благодарим Ви много, че се присъединихте към нашата кампания # Pray50 с този фокус в нашата годишнина.

Затова, моля ви, застанете до нас, като помолите Бог да бъде с народа си и да го пази – така че да познават Неговата огромна любов и съвършен мир. И се молим, вие, заедно с вашите семейства да се срещнете с Христос отново, както това Рождество, така и през следващата година.

* Молете се Господ Всемогъщият да пази народа си, докато се събират в Негово име, за да отпразнуват раждането на Исус. Помолете Го да изговори мир в сърцата на техните преследвачи.
*
Помолете Бог да благославя пленниците на вярата и техните семейства, когато се изправят пред Рождество, отделени от семействата си, може би не за първи път. Помолете го да поднови надеждата им и да изгради тяхната вяра.
* Славете Бога, затова че ще запази в съвършен мир онези, чиито умове са непоколебими, защото се доверяват в Него. И се молете нашето преследвано семейство да “се довери на Господа … на Вечната канара” (Исая 26:3-4).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.