Aстронавт християнин в исторически полет до Луната

0

Новият екип на НАСА за историческото завръщане на Луната отново включва астронавт християнин. Виктор Глоувър е един от четиримата астронавти, които НАСА обяви, че ще съставляват екипажа на Артемида II. Те ще пътуват до Луната и обратно на 10-дневна …

Aстронавт християнин в исторически полет до Луната

Aстронавт християнин в исторически полет до Луната

Aстронавт християнин в исторически полет до Луната
Новият екип на НАСА за историческото завръщане на Луната отново включва астронавт християнин. Виктор Глоувър е един от четиримата астронавти, които НАСА обяви, че ще съставляват екипажа на Артемида II. Те ще пътуват до Луната и обратно на 10-дневна мисия – първата мисия в света до Луната след края на програмата Аполо преди пет десетилетия.

 

Планирано е да бъде изстрелян през август 2024 г. Екипажът на Aртемида II, подобно на екипажа на Aполо 8 от 1968 г., ще обиколи Луната и ще се върне на Земята, проправяйки пътя за бъдещи мисии. Глоувър служи като борден инженер на Международната космическа станция за експедиция 64. Именно по време на тази мисия той носеше със себе си Библия и чаши за Господня вечеря и гледаше виртуални служби на църквата си у дома.

 

Глоувър беше на борда на космическата станция 168 дни. Миналата година той говори в Abell Street Church of Christ в Уортън, Тексас. „Можех да гледам богослужения, докато бях в космоса“, каза Глоувър пред църквата в Тексас. „… Обикновено вземах Господня вечеря всяка седмица, докато бях в космоса.“

 

Глоувър споделя, че НАСА подкрепя него и желанието на семейството му да продължи да се покланя на Бога и да практикува своята вяра, дори когато не се намира на планетата Земя.

 

„Това беше наистина важно за мен“, каза Глоувър. По време на църковната служба в Тексас той говори върху 2 Петър 1, където апостол Петър казва на църквата „добавете към вярата си добродетел, към добродетелта познание, към знанието самоконтрол, към самоконтрола постоянство, към постоянството благочестие, към благочестието братолюбие и към братолюбието – любов.”

 

„Без значение от колко време сме във вярата, независимо дали сте проповедник, старейшина или дякон, съвсем нов във вашата вяра, всички ние трябва да растем“, казва Глоувър.

 

Според Глоувър Исус е отговорът на проблемите на света.

 

„Ние имаме греховна природа и имаме нужда от Исус“, казва той. „Исус е онзи мост, който се справя с греха и ни дава шанс да отидем на небето.“

 

Източник: Faith Wire

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.