Английски учител в затвора заради християнски убеждения

0

Английски учител в затвора заради християнски убеждения
На учител християнин е казано, че ще остане зад решетките на Рождество Христово, въпреки че е помолил съдията да го освободи за празничния сезон.

 

Енох Бърк, учител от Wilson’s Hospital School в окръг Westmeath, Ирландия, беше вкаран в затвора през септември, защото отказал да се подчини на съдебна заповед да не влиза в училището.

 

Той е отстранен за първи път през август тази година, защото отказал да назове ученик с предпочитаните от него местоимения.

Той се позовава на християнските си вярвания, но след като се появява в училището на първия ден от срока през септември, Енох е арестуван.

 

Вчера той е помолил съдията по делото му Конър Дигам да го освободи от затвора „Маунтджой“ в Дъблин.

 

Както се съобщава от Daily Mail, учителят пледира, че не е крадец, убиец или наркодилър, нито „престъпник“.

 

Той моли: „Освободете ме за Коледа, аз съм в затвора заради моите религиозни убеждения“.

 

Съдия Дигам обаче коментира, че учителят няма да бъде освободен, тъй като г-н Бърк не е изпълнил съдебната заповед.

 

Сега г-н Бърк ще бъде изправен пред изслушване на по-късна дата във Върховния съд и ще остане в ареста. Ще бъде освободен само ако се съгласи да изпълни заповедта и да стои далеч от училището.

 

Premier Christian News

Английски учител в затвора заради християнски убеждения На учител християнин е казано, че ще остане зад решетките на Рождество Христово, въпреки че е помолил съдията да го освободи за празничния сезон.   Енох Бърк, учител от Wilson's Hospital School в окръг Westmeath, Ирландия, беше вкаран в затвора през септември, защото отказал да се подчини на съдебна заповед да не влиза в училището.   Той е отстранен за първи път през август тази година, защото отказал да назове ученик с предпочитаните от него местоимения. Той се позовава на християнските си вярвания, но след като се появява в училището на първия ден от срока през септември, Енох е арестуван.   Вчера той е помолил съдията по делото му Конър Дигам да го освободи от затвора "Маунтджой" в Дъблин.   Както се съобщава от Daily Mail, учителят пледира, че не е крадец, убиец или наркодилър, нито "престъпник".   Той моли: „Освободете ме за Коледа, аз съм в затвора заради моите религиозни убеждения“.   Съдия Дигам обаче коментира, че учителят няма да бъде освободен, тъй като г-н Бърк не е изпълнил съдебната заповед.   Сега г-н Бърк ще бъде изправен пред изслушване на по-късна дата във Върховния съд и ще остане в ареста. Ще бъде освободен само ако се съгласи да изпълни заповедта и да стои далеч от училището.   Premier Christian News

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.