4. ВЪЗДИГАНЕТО НА АНТИХРИСТА

0

След разделянето на света на десет царства Антихристът ще започне да се издига на власт според Даниил 7:24б:След тях ще се издигне друг, който ще се различава от първите, и ще покори трима царе.От пасажа във II Солунци 2:1-3 става ясно, че самоличността на Антихриста трябва да бъде разкрита:Относно пришествието на нашия Господ Исус Христос […]

4. ВЪЗДИГАНЕТО НА АНТИХРИСТА

4. ВЪЗДИГАНЕТО НА АНТИХРИСТА


След разделянето на света на десет царства Антихристът ще започне да се издига на власт според Даниил 7:24б:
След тях ще се издигне друг, който ще се различава от първите, и ще покори трима царе.
От пасажа във II Солунци 2:1-3 става ясно, че самоличността на Антихриста трябва да бъде разкрита:
Относно пришествието на нашия Господ Исус Христос и нашето събиране при Него, молим ви, братя, да не се разколебавате лесно, нито да се смущавате, било от дух, било от слово или от послание, уж от нас изпратено, като че ли вече е настанал денят на Господа. Никой да не ви измами по никой начин; защото това няма да бъде, докато първо не дойде отстъплението и не се яви човекът на греха, осъденият на погибел.
В този пасаж се посочват две събития, които трябва да се случат преди Деня на Господа – Голямата скръб. Първото е отстъплението, което вече беше обсъдено по-горе. Второто е изявяването на човека на греха. Това разкриване на самоличността на Антихриста ще стане преди Голямата скръб и ще се случи в периода, когато светът вече е разделен на Десет царства. Това ще бъде седмата родилна болка.
Не е ясно как точно ще бъде изявен Антихристът. Вероятно ще бъде разпознат по номера на своето име (което ще обсъдим в 11 глава) или по някакъв друг начин. Но той ще стане известен. Издигането на Антихриста на власт преди Голямата скръб е библейско пророчество. Тъй като Голямата скръб започва с подписването на седемгодишния завет между Израел и Антихриста, необходимо е Антихристът да е вече на власт, за да разполага с политическия авторитет да подпише този договор.

З. Периодът на мир и фалшива сигурност
Друго събитие, водещо до Голямата скръб, намираме в I Солунци 5:1-3:
За годините и времената, братя, няма нужда да ви се пише; защото вие добре знаете, че Господният ден ще дойде като крадец нощем. Когато казват Мир и безопасност!, тогава внезапно ще дойде гибел, както родилните болки на бременна жена; и те няма да избягат.
Тук отново намираме понятието Господния ден, което е препратка към Голямата скръб. През времето, когато хората започнат да повтарят фразата Мир и безопасност, гибелта на Голямата скръб ще ги порази с голяма сила. Този факт изисква въпросният период да настъпи непосредствено преди акта, който ще сложи началото на Голямата скръб. И така, докато целият свят е под управлението на Десетте царства, а Антихристът се издига на власт, ще има период на мир и фалшива сигурност. Ала той ще бъде разклатен от Голямата скръб. Още веднъж намираме темата за родилните болки в трети стих. Това е осмата родилна болка, водеща до Голямата скръб.

И. Седемгодишният завет
Деветото събитие, водещо до началото на Голямата скръб, е подписването на седемгодишния завет между Израел и Антихриста. Това ще бъде коментирано в 9 глава, но на този етап ще отбележим, че Голямата скръб започва не с Грабването, а с подписването на седемгодишния завет. Ако запомним това, ще избегнем редица погрешни тълкувания относно непосредственото Грабване. Не Грабването, а седемгодишният завет ще сложи началото на Голямата скръб.

Обобщение
Това са деветте събития, които могат да бъдат проследени последователно и които в крайна сметка ще доведат до Голямата скръб. Разбира се, има и други, които се отнасят в периода преди Голямата скръб, но на този етап не е възможно да бъдат проследени в някаква определена последователност. Именно те ще бъдат в центъра на вниманието в следващите две глави.

„ПО СТЪПКИТЕ НА МЕСИЯТА“
голям формат, 780 стр.,
великолепен превод,
отлична предпечатна подготовка и отпечатване.
Цената поръчката на този сайт, за 1 бр. е 49 лв.
Ако поръчате 5 и повече броя, цената е 39 лв. на бр. + цената за доставка.

Поръчайте ТУК и ще ви изпратим книгата на издателска цена!

ТАЛОН ЗА ПОРЪЧКА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.