Китай отбеляза „Тянанмън“ със закриването на църкви

1

Китай отбелязва годишнината на площад „Тянанмън“ със закриването на църковна сграда и с цензуриране

Докато световното внимание се обръща към Пекин, за да отбележи 30-та годишнина от избиването на площад „Тянанмън” тази седмица, китайските власти продължават да атакуват религиозната свобода.
През последните седмици на църквите в Китай е казано да прекратят дейността си, като правителството е цензурирало всичко споменато за тази годишнина.
Молим ви, молете се братята и сестрите ни в Китай да останат силни във вярата си.
Наш сътрудник от Чайна Ейд (ChinaAid) съобщи, че църква в гр. Ксиамен, в южната провинция Фудзиен, е затворена миналия месец. Правителствените агенти твърдят, че брат Янг Ксибо и неговото събрание се срещат неправомерно съгласно уредбата на Китай от 2018 г. за вероизповеданията.
В Джънджоу, провинция Хенан, властите твърдят, че притежават огромна държавна църковна сграда (която не е посочена в докладите) на стойност над 1 милион паунда и казват, че планират да я превърнат в хотел. Междувременно 100-годишната църквовна сграда в североизточния град Тиендзин е заплашена от разрушаване.
Миналия месец властите нахлуха в църковна сграда в Бийиеи, планински район на Гуижоу, южен Китай, премахвайки кръста и конфискувайки всичките вещи. През април беше съобщено за премахвания на кръстове и в провинциите Шандонг и Хенан.

* Благодарете на Бога за смелостта и верността на нашето църковно семейство в Китай, които стоят твърдо срещу преследването. Помолете Го да продължи да ги укрепва и насърчава. Молете се събранията, изправени пред тези репресии, да могат да се покланят свободно.
* Благодарете на Бога, че нашите сътрудници съобщават за бърз растеж на църквата в селските райони на Китай през последните години.
* Молим ви, молете се за длъжностните лица в китайското посолство в Лондон, които ще получат петицията за освобождаването на 28 юни, като призовават президента Хи Дзинпин да отмени своите религиозни разпоредби от 2018 г.
* Молим ви, застанете със нас, за да отбележим в църквите си на 29 юни Деня на християнския мъченик, като си спомним за съвременните християнски мъченици в Китай и по света.29

1 thought on “Китай отбеляза „Тянанмън“ със закриването на църкви

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.