14 Февруари / ПСАЛМИ

14 Февруари / ПСАЛМИ

14.02.2021 Off By Evangelsko.info

прочит за деня: Псалми 18-20 глава

ТОЙ СЕ НАСЛАЖДАВА В МЕН!

Всички гледаха с възхищение към огромната картина на стената – и как не! Шедьовърът на Рембранд „Нощна стража“ беше причината повечето хора да влезнат в Амстердамския музей.
И аз гледах с възхищение, захласната, радостна, с огромна щастлива усмивка и… с гръб към известната картина. Гледах как малкото човече току-що проходи пред очите ни! Нямаше картина на света, която да ме накара да откъсна очи от първите патешки самостоятелни стъпки на сина ни.

Наскоро след това, затънала в работа и грижи, дребни и не толкова дребни проблеми, спънки и грешки, попитах Бог: „Кажи ми какво да чета от Словото Ти?“ Той ме насочи: “Псалм 18“. Този „разговор“ се повтори три поредни дни. Защо ли? Защото и аз, като малките деца, не чувах от първия път. А ако чуех, не го вярвах.

“Той ми се радва и се наслаждава в мен” – убеждаваше ме Давид в стих 19 (Amplified Bible). „Аз се наслаждавам в теб!“ – ехтеше в душата ми, но умът ми се съпротивляваше и не можех да ги повярвам. Не само “обичам те”, не само „грижа се за теб каквото и да стане“, а “Аз ти се радвам, Аз се удоволствам в теб!”
Това слово ми изглеждаше като снимка от Марс – истина е, но е толкова далеч от мен, сякаш е писано за някой друг… А не е. Написано е за теб и мен.
Ако ние сме способни да се радваме на децата си и да се удоволстваме в тях, колко повече умее това нашият Небесен баща?!
Бог изпитва дълбока и искрена радост, когато те гледа да ходиш, да тичаш или дори да лазиш КЪМ НЕГОВАТА ПРЕГРЪДКА! Сърцето Му прелива не само от любов, но и от удоволствие в този момент.

Повярвай в това и тичай към Него!

Божидара Кузманова