Ася Биби накрая свободна и извън Пакистан

Ася Биби накрая свободна и извън Пакистан

12.05.2019 0 By Evangelsko.info

Ася Биби най-накрая е допусната да напусне Пакистан – шест месеца след като е била оправдана за „богохулство“ и смъртната й присъда е отменена. Тя е пристигнала в Канада, където две от дъщерите й вече са получили убежище, каза нейният адвокат.
Благодарете на Бога, че десетгодишното изпитание на Ася е приключило!
Ася е прекарала последните шест месеца в защитен арест, неспособна да напусне Пакистан, на фона на смъртни заплахи от екстремисти. След оправдателната си присъда на Върховния съд на 31 октомври хиляди излязоха на улицата с молба да бъде убита и призоваха за сваляне на правителството. Нейният кошмар започва през юни 2009 г., когато е обвинена в богохулство, след като е споделила чаша вода с колегите си на ферма в Пенджаб. Наричали са я нечиста, защото е християнка.
*
Благодарете на Бога, че Той е направил Ася да бъде освободена и да се събере отново със семейството си. Помолете го да защити всички тях, тъй като те изграждат нов живот в чужбина.
* Мол
им, продължете да се молите Пакистан да отмени законите си за богохулство, въпреки че премиерът Имран Хан е обещал да не ги отмени. Молете се, влиянието на хардлайнерите да започне да отслабва: партията на Техрейк-е-Лаббак (TLP) настоява за смъртно наказание за богохулството.
* Молете се за 218-те християни в Пакистан, които са зад решетките за богохулство, включително
Зафар Бхати (виж по-долу), според сътрудниците на изданието ни. Молете се за преразглеждане на техните случаи.

НОВИ СВЕДЕНИЯ: Молим, продължете да се молите за нашите братя и сестри в Шри Ланка, които все още преживяват опустошителните загуби, които са претърпели по време на бомбените атаки на Великден. Страната е в силна тревога сред предупрежденията, че ислямистките екстремисти вероятно планират нови атаки. Неотдавна се оказа, че сред 257 души, които са загинали, са били 14 деца от евангелската църква в Батикалоа в Сион. Нашите партньори, които се грижат за оцелелите, казват, че християните са реагирали положително на призивите за прошка и помирение.

Молете се за нашия брат в Пакистан, Зафар Бхати, който все още чака решение за обжалването му срещу богохулство. Следващото заседание е насрочено за 19 юни: молете се Зафар да бъде оправдан. Той е прекарал седем години в затвора и е в лошо здравословно състояние.