Апел за молитва за затворения пастор Уанг Йи

Апел за молитва за затворения пастор Уанг Йи

21.06.2020 0 By

Апел за молитва за затворения пастор Уанг Йи, тъй като китайските власти „отхвърлят“ екипа му от адвокати.

Властите в Китай са „отхвърлили“ двамата адвокати, избрани от затворения пастор Уанг Йи, за да го защитават срещу обвинение в подбуждане към „подриване на държавната власт“ и ще назначат свои собствени „християнски“ адвокати, които да го представляват, според информация от църква „Ранен дъжд“.

Членове на църквата са заявили, че „категорично се противопоставят“ на назначаването на държавни упълномощени адвокати, които да защитават пастора „против неговата воля“, независимо дали те са християни.

В спешно изявление, публикувано във Фейсбук на 10 август, църквата заявява: „Пастор Уанг Йи не приема, не признава, и дори осъжда всички действия, извършени [в негова защита] от назначените от държавата адвокати, и той отказва да приеме адвокати назначени от който и да било, освен от самия него или от близките членове на семейството му. Нашата позиция е същата.“

Адвокатът казва: „Като се има предвид, че пастор Уанг Йи е експерт по право, той със сигурност трябва да е в недоумение, защо не е успял да се срещне със своите адвокати. Не трябва да изключваме възможността съответните служби да са му намекнали, че светът вече го е забравил … Пастор Уанг Йи се нуждае от нашите молитви.“

Членове на „Ранен дъжд“ също съобщиха на своята страница във Фейсбук, че събирането на други две неофициални събрания, известни като „домашни църкви“, са били „насилствено прекъснати“ в Чанду на 4 август в съвместна операция на Бюрото по етнически и религиозни въпроси и Бюрото за обществена сигурност. Членовете на църква „Ранен дъжд“ също са изправени пред нови ограничения за пътуване.