Деветнадесети признак: СЪВРЕМЕННО СЪЖИВЛЕНИЕ НА СВРЪХЕСТЕСТВЕНОТО

1

Gordon-Lindsay_Signs_Soon_Coming_Christ

ПРИЗНАЦИ ЗА СКОРОШНОТО ИДВАНЕ НА ХРИСТОС
Гордън Линдзи

Изследователите на Библията винаги са признавали, че в края на века ще има демонстриране на чудеса. През 1866 година един християнин писа: “Нарасналата вяра в действащите чудеса… и прекалената смелост в проповядването на Евангелието ще характеризира идващото петдесятно изливане на Духа… Различни дарби ще се проявяват чрез пастори, пророци, евангелисти и учители за усъвършенстване на светиите и за събирането и изграждането на съвършена църква.
Очакването на църквата да види небивало съживление преди свършека на века се базира на много пасажи от Светото Писание. В Езекиил 37 глава четем за мощно изливане на Духа над Израел. В Исая 66:8 се казва: “Кой е чул такова нещо? Кой е видял такива? Родила ли би се една земя в един ден? Или родил ли би се един народ отведнъж? Но Сионската дъщеря щом се замъчи, роди чедата си.” Това мощно изливане на Духа, обаче, няма да се ограничи само върху Израел, защото Йоил каза, че Духът на Бога ще се излива върху всяка плът (Йоил 2:2829). Повеликото изпълнение на това ще бъде в последните дни, както и в самия край на века (Деян.2:1 721). Все пак, има малко време, когато “всеки, който призове името Господне, ще се спаси” (Деян.2:21). Писанието посочва, че голямата духовна жътва на земята ще дойде с “ранния и покъсния дъжд на Божия Дух”.

Със сигурност, ние сме във времето на това изпълнение с демонстриране на силата на свръхестественото. Данаил, говорейки за последното време, каза: “Но людете, които познават своя Бог, ще се укрепят и ще вършат подвизи” (Дан.11:32).

Великото спасително и изцелително съживление на 40те и 50те години и харизматичното обновяване бяха пророчески. Съживлението обхваща милиони хора и предизвиква в много страни промяна, непозната преди. Тези неща имат само едно значение: времето на идването на Господа е близо. “А когато започне да става това, изправете се и повдигнете главите си, защото изкуплението ви наближава” (Лука 21:28).

1 thought on “Деветнадесети признак: СЪВРЕМЕННО СЪЖИВЛЕНИЕ НА СВРЪХЕСТЕСТВЕНОТО

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.