Осемнадесети признак: БОРБАТА МЕЖДУ ТРУДА И КАПИТАЛА

2
Осемнадесети признак: БОРБАТА МЕЖДУ ТРУДА И КАПИТАЛА

Осемнадесети признак: БОРБАТА МЕЖДУ ТРУДА И КАПИТАЛА

Gordon-Lindsay_Signs_Soon_Coming_Christ

ПРИЗНАЦИ ЗА СКОРОШНОТО ИДВАНЕ НА ХРИСТОС
Гордън Линдзи

“Елате сега, вие богатите, плачете и ридайте поради бедствията, които идат върху вас. Богатството ви изгни и дрехите ви са изядени от молци. Златото ви и среброто ви ръждясаха; и ръждата им ще свидетелства против вас и ще пояде месата ви като огън. Вие събирахте съкровища в последните дни. Ето, заплатата за работниците, които са жънали нивите ви, и от която ги лишихте, вика; и виковете на жетварите влязоха в ушите на Господа на Силите”(Яков 5:14).

Борбата между богатите и бедните продължава през всички векове. Има, разбира се, изключения, но тенденцията винаги е била богатите да подтискат бедните. Бедният човек върши черната работа, а в много случаи му се дава само една малка част от неговия дял резултат от труда му. Работникът зависи от благоволението на своя работодател, който в много случаи е нетърпелив да напълни побързо джобовете си, като дава минимална заплата на наемника си. Появяват се милионери, докато бедните работят дълги часове, а са платени така, че да не умрат от глад и живеят в покрайнините на градовете. Така се изпълнява пророчеството за натрупване на съкровища през последните дни, но това не може да продължи безкрайно. Мощни професионални съюзи се създадоха, за да бъдат организирани работниците чрез честни средства, или иначе казано, да защитават интересите им и работникът да получава това, което му се полага. За нещастие, лидерите на профсъюзите често ставаха също така безмилостни, както и богатият работодател и експлоатираха работника за своя сметка.

Но найголямото зло, което произтече от сблъсъка между труда и капитала, бе възникването на комунизма философия, която претендира, че дава на работника поголям дял от резултата на неговия труд. Фактически, комунизмът е измамна философия, вдъхновена от Сатана, която, вместо да помага на обикновения човек, в страните, където държи властта, довежда до духовно робство и бедна икономика. Стремежът на комунизма да управлява света принуди свободните нации да станат въоръжени лагери. Ако богатите хора и управниците разпределяха посправедливо средствата и раздаваха истинско правосъдие на тези, които бяха под тяхна власт, комунизмът нямаше никога да се роди.

Но пророчеството трябва да се изпълни. Бог вижда, че сблъсъкът между труда и капитала в света продължава, но и времето за осъждение е близко. Както Яков казва: “Ето, Съдията стои пред вратата” (Яков 5:9). Това е още един знак, че Исус идва скоро.

2 thoughts on “Осемнадесети признак: БОРБАТА МЕЖДУ ТРУДА И КАПИТАЛА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.