Седемнадесети признак: МОРЪТ ПРЕСЛЕДВА ЧОВЕЧЕСТВОТО

1

Gordon-Lindsay_Signs_Soon_Coming_Christ

ПРИЗНАЦИ ЗА СКОРОШНОТО ИДВАНЕ НА ХРИСТОС
Гордън Линдзи

Веднъж в историята на човечеството морът е стигнал световни размери. Това била черната смърт, която се появила през 1347 година. Тази чума взела името си от черните петна, които се появявали в резултат на подкожно кървене. Понякога се оформяли твърди, болезнени бучки по различни части на тялото. Смъртността била почти 100 процента. Когато един член на семейството бил “съборен”, инфекцията обикновено преминавала и по останалите членове. Страхът от чумата станал толкова голям, че когато един човек се разболеел, домашните му оставяли храна край леглото и бягали, за да запазят собствения си живот. Били изкопа¬вани огромни ровове за заравяне на умрелите. Някои градове в Европа изгубили 80 процента от населението си. Преценява се, че е загинало между една четвърт или половината от населението на света.

Вярваше се, че благодарение на огромния напредък в медицината подобни епидемии могат да бъдат предотвратени. Но през последните месеци на Първата световна война светът бе ударен отново от злокачествена форма на грип. За кратко време толкова много хора са умрели от тази напаст, колкото са загинали по време на четиригодишните конфликти на бойното поле. Едно традиционно изследване сочи, че броят на жертвите е бил към 12 милиона.

В последните години продължават да се появяват нови болести, които са устойчиви на познатите лечения. В началото на 80те години се появи и смъртоносният синдром на придобита имунна недостатъчност (СПИН) и той започна да претендира за 100 процентна смъртност на жертвите си, особено сред хомосексуалистите.

Доскоро морът не бе пряко създаден от човека. Но дойде ужасната перспектива от бактериологична война. Култури от смъртоносни вируси се създадоха в лабораториите на различни страни. Това бе ново оръжие за воюване със смъртоносна сила. Никой не може да каже какъв може да бъде резултатът от освобождаването на този демон, създаден от човека. Без съмнение, той ще влезе в действие по времето, когато големите напасти от Откровението ще връхлетят света. Подобно развитие е още едно изпълнение на думите на Исус: “Ще има мор”.

1 thought on “Седемнадесети признак: МОРЪТ ПРЕСЛЕДВА ЧОВЕЧЕСТВОТО

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.