Девети признак: САМОЛЕТЪТ

1

Gordon-Lindsay_Signs_Soon_Coming_Christ

ПРИЗНАЦИ ЗА СКОРОШНОТО ИДВАНЕ НА ХРИСТОС
Гордън Линдзи

Полетът на човека е сравнително ско¬рошна новост. На 3 декември 1903 г. братята Райт направиха своя исторически полет при Кити Хок, Северна Каролина. Оттогава насам са направени огромни крачки. Скоростта на търговския въздушен транспорт се увеличи до над 600 мили в час. Туполевият “ТУ 144″ пътува с изумителната скорост 1550 мили в час. За да постигнат достатъчна скорост за излизане от земната атмосфера, въздушните кораби я преминават със 125 000 мили в час! За да останат в орбита 200 мили над Земята, същите въздушни кораби трябва да задържат скорост 17 000 мили в час!

Пророчеството за полета на човека в Космоса е изказано в една особено забележителна обстановка защитата на града Йерусалим. В пасажа четем: “Както птиците треперят над своите пилета, така Господ на Силите ще защити Йе¬русалим; ще го защити и избави; ще го пощади и запази” (Исая 31:5).

През 1917 г., когато под ръководството на генерал Алънби британците дойдоха от Египет да завземат Свещената земя, турското военно командване беше решило да защитава Йерусалим до последния човек. Генерал Алънби, искрен християнин, се стремеше да опази Йерусалим от ужасите на обсадата. Той не желаеше този свещен и древен исторически град да бъде разрушен от артилерийския му обстрел. Генералът коленичи в палатката си и се помоли на Бог да направи така, че битката да стане излишна. На следващия ден той изпрати разузнавателни самолети над града. Повечето турци не бяха виждали самолети и затова те бързо евакуираха града. Изоставиха го, без да се чуе дори един изстрел. Господ защити Ерусалим чрез тези самолети и така буквално се изпълни казаното от пророк Исая.

Трябва да отбележим, че в Откровението, последната напаст, която ще се из¬лее от небето, ще бъде в резултат на падането на “градовете на нациите” (Откр.16:19). Какво може да бъде това освен атомно разрушение от въздуха? Изобретяването и усъвършенстването на самолета е още един знак за близостта на деня, когато Исус ще се върне!

1 thought on “Девети признак: САМОЛЕТЪТ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.