Затворен във Виетнам Местоположение: Азия

1

Затворен във Виетнам

Местоположение: Азия

Население: 90,549,390 (юли 2011)

Религии (%): будисти (52.5), нерелигиозни (23.3), християни (9.4), етнорелигиозни (8.9), други (5.9)

Президент: Нгуен Мин Триет

Форма на управление: Комунистически режим

Виетнам е една от малкото останали страни с комунистически режим. След извоюването на независимост от Франция през 1954 г., следва продължителна война за обединението на Северен и Южен Виетнам, която завършва през 1975 г. с установяването на комунистически режим.

Комунистическата партия поддържа върховен контрол над цялата държавна политика и управление, като правителството и военните са тясно свързани с партията. Твърдото авторитарно управление не търпи разногласие, особено от етническите или религиозни малцинства. В резултат на това нарушаването на човешките права продължава да нараства.

Въпреки че конституцията на Виетнам гарантира свободата на вероизповеданието, правителството продължава да ограничава организираните дейности на много религиозни групи. Разрешени са само контролираните от правителството религиозни организации. Южната Евангелска Църква на Виетнам и по-малката Северна Евангелска Църква на Виетнам са две от най-големите признати протестантски църкви. Нерегистрираните църкви и християните от етническите малцинства все още са подлагани на тормоз, дискриминация и понякога на открито гонение.

Можете да окуражите следния затворен за вярата си християнин:

Нгуен Ван Ли

На 19 февруари, 2007 г., Нгуен Ван Ли е бил арестуван в град Хюе, Виетнам за разпространение на материала „Опасни за държавата“. През март, той е осъден на 8 години затвор. Той е правил серия от изявления критикувайки конфискуването на църковни имоти от страна на правителството, липсата на обучение в семинарии и влиянието на държавата в доктрините на църквата. Той също е бил мощен застъпник за свободата на християните. На 15 март, 2010 г., Нгуен е освободен по медицински причини, след като на три пъти претърпява инвалидизиращи инсулти. Едва прекарал 16 месечно възстановяване, правителството изисква той отново да се върне в затвора за да изкара присъдата си. Сериозно болен и слаб, Нгуен отново е арестуван на 25 юли, 2011 г.

Prison address:

Nguyen Van Ly

Nam Ha Prison

Team 27

Ba Sao Village

Kim Bang District

Ha Nam Province

Vietnam

1 thought on “Затворен във Виетнам Местоположение: Азия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.