Youth for Christ с хиляди нови обръщеници

0

Въпреки вълната от предизвикателства и културно объркване, пред които са изправени много от младежите на Америка, Бог действа, споделят от християнското служение „Младежи за Христос“. Според организацията повече от 7000 деца и тийнейджър…

Youth for Christ с хиляди нови обръщеници

Youth for Christ с хиляди нови обръщеници

Youth for Christ с хиляди нови обръщеници
Въпреки вълната от предизвикателства и културно объркване, пред които са изправени много от младежите на Америка, Бог действа, споделят от християнското служение „Младежи за Христос“. Според организацията повече от 7000 деца и тийнейджъри са решили да последват Исус Христос тази година, удвоявайки броя си в сравнение с миналата година.

 

Youth for Christ (YFC) е организация, която има 130 клона в цялата страна. Тя съобщава, че 7323 души са предали живота си на Христос тази година, в интервю за християнската медия K-Love.

 

„Два пъти повече деца са взели решения да следват Исус Христос в сравнение с миналата година“, цитира президентът и главен изпълнителен директор на YFC Джейк Бланд. „Ясно е, че Божият Дух се движи навсякъде в нацията и че Евангелието е толкова необходимо и ефективно, както винаги, особено когато неизменната любов на Христос се среща с днешните младежи.“

 

Бланд добавя, че „има нарастваща нужда сред младите хора“, имайки предвид неотдавнашното изявление на главния хирург на САЩ, че психичното здраве на младежите е в критично положение.

 

Преди 2 десетилетия „най-големият проблем за тийнейджърите беше шофирането в нетрезво състояние или тийнейджърската бременност“, но днес „тези проблеми са намалели драстично, а нуждите от грижи за психичното здраве на младежите бързо нарастват“, казва Бланд.

 

Споделяйки статистика, той се оплаква, че една трета от младежите съобщават, че нямат доверен възрастен в живота си и повече от половината не ходят на църква.

 

„В Америка има повече деца в затвора на глава от населението, отколкото във всяка друга развита нация в света“, продължава той. „Реалността е, че нашите деца са в уязвима повратна точка – ключов момент. Имаме цяло едно поколение, което може да бъде спасено.

 

„Въпреки предизвикателствата, пред които са изправени децата, и културата, която ги обърква, никога не е било по-ясно, че Бог вече разкрива Своята история за надежда сред следващото поколение и аз вярвам, че Той се готви да направи още повече.“

 

YFC е едно от най-разпознаваемите младежки служения в света от 1944 г., когато пастир Били Греъм служи като първият член на персонала на YFC на пълен работен ден.

 

Миналия април Бланд каза пред Christian Post, че младите хора жадуват за надеждата, която се намира само в Исус Христос.

 

Източник: Christian Post

Photo: YFC _ USA

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.