Скритото царство

0

„Тогава ще бъде краят, когато ще предаде царството на Бога и Отца, след като унищожи всяко началство и всяка власт и сила.”

                              &nbs…

Скритото царство

Скритото царство

Скритото царство
„Тогава ще бъде краят, когато ще предаде царството на Бога и Отца, след като унищожи всяко началство и всяка власт и сила.”

                                                                                                                       (1 Коринтяни 15:24)

 

Апостол Павел казва, че Христос ще предаде царството на Своя Бог Отец. Как може да стане това? Навсякъде другаде Писанието казва, че Той ще остане цар довека и царството Му не ще има край. Но в този стих Павел казва, че Христос ще предаде царството и ще сложи в ръката на Отца Своята корона, скиптър и всичко останало.

 

Как можем да обясним това? Ето отговорът: в този стих Павел говори за Христовото царство на земята.

 

Това е едно царство на вяра. Вместо да царува по един видим, явен начин той царува чрез Словото. За нас това е все едно да гледаме слънцето през облак. Виждаме светлината, но не виждаме самото слънце. Но когато облакът се махне ние виждаме слънцето и светлината по едно и също време и в един единствен обект. По подобен начин сега Христос царува заедно с Отца. Това е едно и също царство. Но за нас то изглежда мрачно, скрито, неясно и прикрито.

 

Господ Исус Христос желае да царува тайно и невидимо в сърцата ни единствено чрез Словото. Чрез Словото, Той ни защитава и поддържа в нашите слабости срещу светските сили.

 

Макар сега царството да е тук на земята, по-късно то ще бъде в небето. То няма да бъде скрито и тайно както изглежда сега. Една златна монета си остава такава дори да е скрита в джоба или в шепата ми. По същия начин Христос ще разкрие пред очите на целия свят съкровището, което сега е скрито от нас.

 

Превод : Радостин Марчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.