Сигурни в Божията воля

0

Има ли Бог генерален план за живота ни? И ако е така, как да го открием? Как можем да познаем Божията воля?

 

Често имаме два възгледа за волята на Бога, които не са точни. Първото мнение е, че намирането на Божията воля е трудно, сякаш…

Сигурни в Божията воля

Сигурни в Божията воля

Сигурни в Божията воля
Има ли Бог генерален план за живота ни? И ако е така, как да го открием? Как можем да познаем Божията воля?

 

Често имаме два възгледа за волята на Бога, които не са точни. Първото мнение е, че намирането на Божията воля е трудно, сякаш Бог я крие от нас. Представяме си как Бог гледа надолу от небето и казва: „Близо си. Почти на крачка си от разкриване на Моята воля.“

 

Противоположното мнение е, че Божията воля е нещо нежелателно, като спазването на диета. Всяка диета изглежда или досадна, или противна. Ние също можем да възприемаме Божията воля по този начин.

 

Но ето какво трябва да знаем: От една страна, в Божията воля има радост. Например апостол Павел пише на вярващите в Рим: „По Божията воля ще мога да дойда при вас с радостно сърце и ние ще бъдем насърчение един за друг“ (Римляни 15:32 NLT) .

 

Божията воля трябва да ни изпълва с радост. Трябва да живеем с мисълта, че Той иска да ни разкрие волята Си.

 

От друга страна, когато не ходим в Божията воля, ние сме нещастни. Всъщност най-нещастното място е извън Божията воля.

 

Божията воля не е опция за истинския християнин. Следователно не само трябва да искаме да знаем Божията воля, но също така трябва да се стремим да я вършим. Псалмистът Давид пише: „Радвам се да върша Твоята воля, Боже мой, защото Твоите наставления са написани на сърцето ми“ (Псалм 40:8 NLT).

 

Божията воля не е нещо, което сме принудени да направим, но тя трябва да бъде нещо, което искаме да извършим. И едва тогава ще открием радостта от послушанието и изпълняването на Божията воля.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.