През сълзи

0

Много популярен стих за мно християни е „Ние знаем, че за онези, които обичат Бога, всичко съдейства за добро, за онези, които са призовани според Неговото намерение“ (Римляни 8:28, ESV). Думата там, която наистина забелязах, е „за…

През сълзи

През сълзи

През сълзи
Много популярен стих за мно християни е „Ние знаем, че за онези, които обичат Бога, всичко съдейства за добро, за онези, които са призовани според Неговото намерение“ (Римляни 8:28, ESV). Думата там, която наистина забелязах, е „заедно“, защото ако мислим, че всички неща в живота ни ще се оправят за наше добро, ще се обезсърчим и разочароваме.

 

Стихът обаче казва: „Всичко работи заедно…“ Тази дума „заедно“ е силна, защото се случват тревожни събития и нещата не изглеждат добре, но тези изпитания идват заедно с това, което Бог прави. Той покрива нашата ситуация, изкупва я и я трансформира. Когато погледнете голямата картина и вземете всичко в нашия живот и живота на другите хора, Бог винаги кара страданието да работи за добро.

 

Чуйте тази история от един млад пастор. Той написа: „Последните 12 години бяха продължителен сезон на изпитания и скръб за мен и семейството ми. Никога не съм си представял, че годините ми в колежа ще включват грижа за болната ми майка и седене до леглото ѝ, докато Бог я прибира у дома. Никога не съм си представял, че със съпругата ми ще отпразнуваме първата си годишнина в болницата до леглото на сина ни, който е роден преждевременно със синдром на Даун и сложно сърдечно заболяване.

 

„Никога не съм си представял да се грижа за син, който ще премине през над 20 операции, включително пет процедури на открито сърце. Никога не съм си представял, че мога да изпитам толкова скръб и болка като баща, който гледа как скъпият ми син се бори да бъде сред хората, бори се да общува, да яде, да играе, да спи, да преработва света около себе си. Никога не съм си представял, че животът като съпруг и баща толкова постоянно ще ме изчерпва. Никога не съм предполагал, че Господ ще донесе толкова много сълзи в живота ми."

 

След това той каза: „Въпреки това никога не съм си представял, че животът може да бъде толкова красив, пълен с радост, благословен и изобилен от благодат. Моето убежище и спасение са сигурни (вижте Псалми 18:2). Защото моят е Бащата на милостите и Богът на всяка утеха (вижте 2 Коринтяни 1:3). Бог е наистина верен.“

 

Искам да ви насърча да изпитвате повече глад за Божието Слово насред вашето страдание. Знайте, че всички Божии планове работят за Неговата слава и за нашето добро, дори ако не можем да го видим да се движи в момента.

 

Източник: World Challenge

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.