Преследвани индийски вярващи, оставени без вода

4

Тук е достатъчно горещо, но си представете, че живеете в Утар Прадеш, Индия, където температурите могат да достигнат 40 градуса по Целзий. Представете си, че вашите съседи са прекъснали жизненоважно водоснабдяване … само защото сте християнин.

Нашите братя и сестри в село в северна област на Индия са лишени от достъп до вода за напояване на нивите им, за да ги принудят да се отрекат от Исус. Те категорично са отказали. Молим ви, молете се Бог да укрепи християнското ни семейство в село Джалалабад в района на Газипур, тъй като те са подложени на силен натиск да изоставят вярата си.

Местните индуси отказват да продават вода от сондажите си на четири християнски семейства и в резултат на това техните култури умират. Дори местната полиция и кметът на селото не са се намесили за възстановяване на водоснабдяването, въпреки призивите на християните за помощ. Съседите обвиняват християните в насилствено налагане на християнската вяра. В същото време на едно събитие не отдавна тълпа принуди всеки местен християнин да участва в индуски ритуали и да обяви, че се отрича от Христос. Някои по-млади християни счели, че нямат друг избор, освен да отговорят на тези искания. Онези, които се съпротивили, били бити – и сега са без вода за отглеждане на посевите си.

„Всички те се обединяват и заговорничат срещу нас“ – казва една от християнските жени.

* Молете се Бог да укрепи и да снабди нуждите на народа Си в Джалалабад.
* Молете се Исус да утеши и да говори ясно на онези християни, които се чувстват принудени да се отрекат от Него. Молете се да познаят Неговото приемане, точно както апостол Петър, и да бъдат възстановени във вярата си.
* Помолете Бог да изгради и укрепи църквата си в Индия, всред нарастващата нетърпимост и враждебност към неиндусите.
* Молете се премиерът Нарендра Моди да предприеме решителни действия за ограничаване на хиндуисткия екстремизъм и антихристиянското насилие.

4 thoughts on “Преследвани индийски вярващи, оставени без вода

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.