Ново проучване относно използване на християнските символи

0

Обединеното кралство насърчава религиозното приобщаване, след като ново проучване показва, че 82 процента от живеещите в Обединеното кралство служители християни, които носят религиозни дрехи или символи, не го правят, когато са на работа от страх д…

Ново проучване относно използване на християнските символи
Обединеното кралство насърчава религиозното приобщаване, след като ново проучване показва, че 82 процента от живеещите в Обединеното кралство служители християни, които носят религиозни дрехи или символи, не го правят, когато са на работа от страх да не бъдат дискредитирани.

 

Изследване на консултантската фирма за бизнес психология Pearn Kandola посочва, че много християнски служители са обект на „присмех и враждебност от страна на колеги въз основа на изградени стереотипи“.

 

Бина Канола, представител на фирмата, казва следното: „Ако някой каже: „Аз съм християнин“… налице е стереотип и образ, който може да повлияе на начина, по който хората взаимодействат или се отнасят с представители на тази вяра. И това може да възпрепятства взаимоотношенията, които хората създават помежду си особено на работното място.

 

Докладът, озаглавен Religion at Work: Experiences of Christian Employees, е установил, че 48 процента от живеещите в Обединеното кралство служители християни са на мнение, че тяхната организация може да направи повече, за да накара служителите да се чувстват комфортно, носейки съответните дрехи или символи.

 

Той цитира неясни насоки и култура на работното място, които не са религиозно приобщаващи, като причини, поради които служителите не се чувстват способни да изразят вярата си чрез използване на християнски символи.

 

„Лидерите наистина трябва да проучат своите култури, за да могат да въведат приложими следващи стъпки. Подобни констатации като тази не могат да се разглеждат изолирано. За да създадат истинско приобщаване, организациите трябва да разгледат всичко – от раса до религия и пол – и, което е важно, как тези атрибути се пресичат."

 

Онлайн проучването е събрало данни от 1042 християни в Обединеното кралство и САЩ.

 

Източник: Premier Christian News

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.