Неделна служба на Централната Божия Църква-София

0

zala2_300

Поради създадената обстановка, редовното богослужение на Централната Божия Църква-София ще се проведе от 10ч. в зала 2 на НДК.

ПРЕВЗЕТА Е СГРАДАТА НА БОЖИЯТА ЦЪРКВА В СОФИЯ
Рано тази сутрин, понеделник 12.06.2006, 30 охранители, наети от мисионера на Божията църква в Кливланд Тенеси, с взлом превзеха новата сграда на Божия Църква в гр. София на ул. Васил Друмев“ 37. В 9.00 ч. „горилите“, водени от Емил Петров и Величко Велев, преодолели съпротивата на възрастните жени, които почиствали сградата, и се заключили отвътре. Когато служителите към офиса на църквата пристигнали на работа, им бил отказан достъп до сградата от настанилите се охранители. Изхвърлени на улицата са повече от 700 членове на цъквата, водена от п-р Павел Игнатов. Спряна е социалната кухня към църквата. Прекратено е храненето на 120 социално слаби хора по проект, развиван съвместно с община „Оборище“- София.

bbc_400

Още за това: П-р Павел Игнатов е известен български евангелски пастор и харизматичен проповедник, оказал със служението си силно влияние за развитието на евангелизма в България. Бил е сред най-активните църковни служители по времето на комунизма, за което е бил преследван и интерниран през 1986г. Чрез неговото служение са основани и повечето от местните Божии църкви в страната. Повече от 30 години п-р Игнатов е бил Главен Старейшина на Божията църква в България. Преди 10 години Божията църква в София започва строителството на църковен дом. През последната година мисионерът на Божията Църква Кливланд Тенеси – Джейк Попджой, активно се намесва в ръководството на Българска Божия църква, като се стреми на всяка цена да отнеме новопостроената църковна сграда в София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.