Не се връщай назад!

0

Можете ли да се сетите за човек, когото бихте определили като "изгубена кауза"? Такъв, който никога не бихте могли да си представите да приеме Христос, да бъде член на църквата, да пее песни на поклонение, да чете Библията и да следва Госп…

Не се връщай назад!

Не се връщай назад!

Не се връщай назад!
Можете ли да се сетите за човек, когото бихте определили като "изгубена кауза"? Такъв, който никога не бихте могли да си представите да приеме Христос, да бъде член на църквата, да пее песни на поклонение, да чете Библията и да следва Господа? Библията разказва историята на един мъж, за когото никой не е очаквал, че един ден ще следва Христос. Намираме го в Новия завет. Името му беше Матей и имаше неочаквано и мигновено обръщение. Само за миг той напусна своя свят такъв, какъвто го познаваше и животът му завинаги се промени.

 

Защо имаше такава незабавна промяна в живота на Матей? Докато разглеждаме живота му, не намираме никакви данни за това, че Господ Исус Христос е водил някакви разговори с него, преди да го повика. Не знаем кога Матей е видял чудо, извършено от самия Господ, за да повярва в Него.

 

И все пак Матей откликна на двете думи, които завинаги промениха живота му: „Следвай Ме!“ И Матей направи точно това.

 

Матей имаше професия, която малцина харесваха. Той беше събирач на данъци, човек, който работеше за Рим и беше предал собствения си народ. Но Матей разбираше значението на думите на Господ Исус. И когато Исус каза на Матей да Го последва, Матей беше готов да направи точно това.

 

На оригиналния език на Библията „Следвай ме“ означава „Върви по същия път заедно с мен“. Глаголът е в сегашно продължително време, повелително наклонение. ОС тези две думи Исус на практика му каза: „Аз те моля, дори ти заповядвам, да ме следваш всеки ден.“

 

Господ Исус Христос ни казва същото в момента. Нека вървим по Моя път заедно. Нека да предприемем това пътуване през живота заедно. Нека да завършим започнатото.

 

Толкова много хора започват да следват Христос с голямо вълнение, само за да се откажат по-късно. Въпреки това апостол Павел говори за завършването на своето собствено състезание с радост (вж. Деяния 20:24 NKJV). Това трябва да е целта на всеки последовател на Исус.

 

"Но не се скъпя за живота си, като че ми се свиди за него в сравнение с това да изкарам пътя си и служението, което приех от Господа Исуса, да проповядвам благовестието на Божията благодат."

 

 

Източник: Harvest.org

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.