Лидерско инфо: www.Lidersko.info

2

leadership_300

На 16 декември 2007 най-голямата българскa християнска уебстраница Bibliata.com, в партньорство с български и международни християнски организации, представи уеб страница за библейско лидерство: www.Lidersko.info. Уеб страницата е образователен портал за пастори, църковни работници и ученици на Библията, които се интересуват от Библейския модел за лидерство.

Нуждата от такъв подход се явява сблъсъка на две крайности, разпространени в България. Едната, че лидерството е мръсна дума. А втората, е всеки е лидер сам на себе си. Противно на тези твърдения, историята безпогрешно показва, че силата на една църковна реформация е именно нейното лидерство. И то не какво да е лидерство, а лидерство, което устоява изпитанията на времето и обстоятелствата.

Сред тези примери са саможертвата на Ян Хус и чешката реформация, 95-те тезиса на Мартин Лутер, Лоците на Меленхтон, английският превод на Уиклиф, бунтът ръководен от Мюнцер. Никое от тези събития не би могло да стане без лидерство. Те представят принципи на лидерството, които са вечни. Именно тези принципи на лидерство са описани в Библията и без тях Църквата не може да върви напред.

Следователно, Реформацията е визирана и ръководена от лидери, които Бог издига и обучава чрез Църквата. Но как да бъдат намерени такива лидери в България, където половин век Църквата е потъпквана от войнстващия атеизъм и гонена от тоталитарния режим? Църквата на 21 век е обречена да продължи кризата на подкомунистическото си съществуване, докато не осъзнае нуждата от ново поколение от лидери. Сайтът http://www.lidersko.info/ е стъпка към осъзнаването на нуждата от обучени лидери и утвърждаване на казусът за адекватно църковно лидерство.

2 thoughts on “Лидерско инфо: www.Lidersko.info

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.