Книгата на пророк Осия 6

Четиво с продължение… ДА СИ ЗАГУБИШ РАЗУМА– БЕЗУМИЕ – „Блудство, вино и мъст отнемат разума!“ Осия 4:11 „ВИНОТО“ в пророчеството на Осия е символ на всички зависимости, в които може да попадне човек. Това са зависимости към алкохол, пристрастяване към тютюн, пури, енфие, електронни цигари, наргиле, пушене са канабис, злоупотреба с успокоителни и приспивателни лекарства,…

Книгата на пророк Осия 6

Книгата на пророк Осия 6

Четиво с продължение…

ДА СИ ЗАГУБИШ РАЗУМА
– БЕЗУМИЕ –

„Блудство, вино и мъст отнемат разума!“ Осия 4:11

„ВИНОТО“ в пророчеството на Осия е символ на всички зависимости, в които може да попадне човек. Това са зависимости към алкохол, пристрастяване към тютюн, пури, енфие, електронни цигари, наргиле, пушене са канабис, злоупотреба с успокоителни и приспивателни лекарства, употреба на опиум и пристрастяване към хероин, морфин, кокаин, амфетамини, анаболни стероиди и прочие.

Обикновено никой не иска и не очаква да стане пристрастен от нещата изброени по-горе, за това хората си позволяват да ги изпробват от любопитство или от желание да не се различават от компаниите, в които са, или са подложени под натиск от онези, които вече са станали пристрастени или ги разпространяват за печалба. И както при опиването от вино, първите опити от веществата предизвикващи зависимости, в началото повдигат настроението и вдъхват самочувствие – създават фалшиво усещане за превъзходство и успех, заради което дръзналите да опитат веднъж повтарят и потретват опитите си докато го превърнат в зависимост.

Последствията започват с емоционална нестабилност, раздразнителност и продължават с неадекватно поведение, агресивност, поведенчески разстройства, депресия, пристъпи на паника, безсъние, загуба на разум, духовна смърт, зомбиране и смърт.

Това е трагедия, не само тези които са попаднали под зависимост, но и за всички, които са около тях.

По-страшно обаче е, когато една цяла нация е подчинена от зависимости, от структурите на държавна сигурност, на мафията, на масоните, на общата морално корупция, простотия и комунистическо мислене или на всичко заедно.

Очаквайте продължение

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.