Двадесет и шести признак: СВЕТОВНАТА ЕВАНГЕЛИЗАЦИЯ

0

Gordon-Lindsay_Signs_Soon_Coming_Christ

ПРИЗНАЦИ ЗА СКОРОШНОТО ИДВАНЕ НА ХРИСТОС
Гордън Линдзи

Токущо видяхме изненадващото свидетелство на 25те признака, които сочат скорошното идване на Христос. Какво още ще стане? Защо Исус все още не се е върнал? Отдавна ни е казано, че Исус ще дойде всеки момент и едва ли има време да направим нещо, освен да чакаме Нашия Господ. Все пак месеците и годините минават, а Исус още не се връща. Времето напредва. Защо Той не идва?

Никой християнин не трябва да задава такъв въпрос. Той трябва да знае отговора. Все още има и друг признак, който трябва да се изпълни! Исус каза: “И това благовестие на Царството ще бъде проповядвано по целия свят за свидетелство на всичките народи; и тогава ще дойде свършекът” (Матей 24:14).

Подобре е да погледнем фактите: Все още има работа за вършене. Помалко от половината свят е евангелизиран. Хиляди племена още не са достигнати. Три милиарда души не са чували, че има Спасител. Църквата трябва да се мобилизира веднага за смело действие, ако очаква Исус да дойде скоро. Ускорете Неговото завръщане, като казвате всеки път на някого за Исус и за пътя към вечния живот чрез Него. Вършите ли своя дял в благовестието?

АКО ВСЕ ОЩЕ НЕ СИ ПРИЕЛ ХРИСТОС…
Какво означава за теб всичко това? Във всяко човешко сърце има копнеж за безсмъртие. Йов зададе въпроса: “Ако човек умре, ще живее ли пак?” Бог не създаде човека, за да умре и да се отдели от Него. Намерението на Бог беше човекът да живее завинаги с Него. Но грехът дойде в света и както Библията казва: “Защото заплатата за греха е смърт; а Божият дар е вечен живот в Христос Исус” (Римл.6:23). Всички хора са грешни. “Няма праведен ни един” (Римл. 3:10). Ние не можем да спасим себе си. Никой човек не може да отиде сам на Небето. Хората стигнаха Луната и вървяха върху нея, и това е друг знак за времената, но никой космически кораб няма да занесе човек на Небето. “Небесата са небеса на Господа; а земята Той даде на човешките чеда” (Псалом 115:16). Има път към Небето и той се достига само чрез Исус Христос. “Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, а да има вечен живот” (Йоан 3:16). За да получим този живот, ние трябва да направим две неща: първо, искрено да се покаем за нашите грехове (Лука 13:3); второ, трябва да положим вярата си в Исус. Без значение колко голям грешник си, ако се обърнеш с цялото си сърце към Него, Той ще прости твоите грехове и ще вложи мир в теб. Когато Исус отново дойде в славата Си, ти ще си готов да Го посрещнеш.

Христос направи всичко възможно, за да те доведе до вечен живот. Той плати пълната цена на наказанието за твоите грехове. Сега е твой ред да Го приемеш. Бог вижда твоя ум и твоята душа, Той знае всички твои мисли. Ако ти искрено желаеш да приемеш Исус, Божия Син, в своя живот, ти ще бъдеш новороден и ще станеш дете на Бога, а Бог ще стане твой Баща.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.